Ştiri din Transilvania

Klaus Iohannis apare într-o carte pentru copii. „Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă”

Președintele României, Klaus Iohannis, este prezent nu numai în buletinele de știri sau în paginile ziarelor, ci și în cărțile pentru copii. Numele acestuia este pus alături de cunoscute personalități cu origini săsești din Transilvania.

sursă foto Turnul Sfatului sursă foto Turnul Sfatului

 

Anul trecut, la editura Honterus de la Sibiu a fost editat un caiet cu ghicitori și puzzle-uri pentru copii, la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României. 


Caietul se numește „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate). Este vorba despre o ediție color pentru cei mici care, datorită unor întrebări sau imagini sugestive, pot afla mai multe despre regiunea Transilvaniei în general și despre bisericile fortificate în special.

Caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.


Printre personalitățile ilustrate se numără baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar și fostul primar al Sibiului, actual președinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959). Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piața Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR.

Citește continuarea aici.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis, după amenințarea lui Rareș Bogdan cu „criza alimentară”: „L-a luat un pic valul”

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Imposibilitate de a colabora cu Iohannis

Iohannis, mesaj ferm pentru președinta Ungariei legat de proiectele Budapestei în Transilvania

Ultimele Stiri
abonare newsletter