Politică

Iohannis, după amenințarea lui Rareș Bogdan cu „criza alimentară”: „L-a luat un pic valul”

Președintele Iohannis i-a dat joi replica eurodeputatului Rareș Bogdan, care s-a întrebat dacă România ar trebui să blocheze trenurile și camioanele cu cereale care tranzitează zilnic țara pentru a ajunge pe pieţele occidentale.

Președintele Iohannis i-a dat joi replica eurodeputatului Rareș Bogdan / Foto: Klaus Iohannis - Facebook Președintele Iohannis i-a dat joi replica eurodeputatului Rareș Bogdan / Foto: Klaus Iohannis - Facebook

 

 


Eurodeputatul Rareș Bogdan s-a întrebat cu o zi în urmă dacă România ar trebui să blocheze trenurile și camioanele cu cereale care tranzitează zilnic țara pentru a ajunge pe pieţele occidentale, în Olanda, Belgia, Franţa, Austria, Germania, Italia, în timpul dezbaterii din Parlamentul European pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, relatează presshub.ro.

 


Președintele Klaus Iohannis i-a dat azi replica la Praga, înaintea participării la prima reuniune a Comunității Politice Europene.

„Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Așa o variantă nu există! Noi dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina, pentru a preveni o criză alimentară globală. Deci așa ceva iese din orice discuție!”, a spus președintele Klaus Iohannis.


Citește întreaga știre pe presshub.ro.

CITEȘTE ȘI:

Daniel Buda a solicitat în plenul PE ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen: „Am fost și suntem furnizori de securitate și stabilitate în regiune"

Aderarea României în spațiul Schengen, dezbătută în plenul Parlamentului European. Europarlamentar: „Nu pot să îmi ascund şocul faţă de ce am auzit”

abonare newsletter