Ştiri din Transilvania

Anul 2022, mediocru pe autostrăzile din România. Ce drumuri de mare viteză au șanse să se finalizeze în 2023?

Anul acesta nu a ieșit cu nimic în evidență în ceea ce privește lucrările la drumurile de mare viteză din România.

Anul 2022, mediocru pe autostrăzile din România. FOTO: Facebook/ Asociața Pro Infrastructură Anul 2022, mediocru pe autostrăzile din România. FOTO: Facebook/ Asociața Pro Infrastructură

 

 


Anul 2022 este unul mediocru din punct de vedere al numărului de kilometri de autostradă și drum expres inaugurați, arată o analiză realizată de Hotnews

 


În 2022 România va avea inaugurați circa 53 de kilometri de drum de mare viteză. Astfel, România se apropie simbolic de borna simbolică de 1.000 km de drumuri de mare viteză: circa 955 km de autostradă și 40 km de drum expres.

Ce autostrăzi din Transilvania ar putea fi gata în 2023?

Anul 2023 ar putea veni cu deschiderea celor 13,55 kilometri dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvania, acolo unde lucrările realizate de turcii de la Nurol pentru circa 384 mil. lei sunt în grafic. Singura problemă în discuție va fi cum se va amenaja soluția de descărcare a traficului la capătul dinspre Suplacu de Barcău, descărcare fără de care lotul ar rămâne „muzeu”.


De asemenea, există șanse - din ce în ce mai mici pe zi ce trece - ca UMB să finalizeze tronsonul Nădășelu - Zimbor, în lungime de 30,06 km. Problema pe acest sector foarte dificil de construit, prin dealurile Transilvănene ce au reputația de a fi foarte instabile, este că proiectul trebuie modificat în două puncte sensibile: la Nădășelu și Topa Mică, iar CNAIR nu a aprobat oficial nici până acum soluțiile propuse de constructor.

O altă inaugurare ce ar avea șanse pentru 2023 este cea a șoselei de legătură dintre Oradea și Autostrada A3, unde constructorul Strabag a început anul acesta lucrările în forță și ar avea capacitatea de a le finaliza la timp, însă o modificare de proiect ar putea întârzia simțitor șantierul.


În cel mai optimist scenariu, anul 2023 ar putea fi un an record la numrăul de kilometri construiți, cu 167 de kilometri, mai arată publicația citată. Într-un scenariu realist, numărul de kilometri inaugurați la anul va fi unul normal pentru țara noastră, și anume în jur de 79 kilometri.

Lista completă a drumurilor expres și autostrăzi care ar putea fi gata anul viitor poate fi vizualizată AICI.

CITEȘTE ȘI:

DOAR 53 de km de autostradă și drum expres, în 2022. Anul viitor ar putea aduce un RECORD ABSOLUT

Ultimele Stiri
abonare newsletter