Sport

Baschetbalistul Andrija Stipanović şi-a prelungit contractul cu campioana U-BT Cluj

Unul din jucătorii de bază ai Campioanei României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca, Andrija Stipanović, şi-a prelungit contractul cu încă două sezoane.

Unul din jucătorii de bază ai Campioanei României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca, Andrija Stipanović, şi-a prelungit contractul cu încă doi ani/ Foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca Unul din jucătorii de bază ai Campioanei României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca, Andrija Stipanović, şi-a prelungit contractul cu încă doi ani/ Foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca

 

Pivotul născut în Bosnia și Herțegovina va evolua la U-Banca Transilvania în următoarele două sezoane, au anunțat reprezentanții U-BT Cluj.


 

Acesta a fost un pion de bază în angrenajul formației care a cucerit titlul în 2021, respectiv cel din 2022.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Născut pe 18 decembrie 1986 la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, Andrija a sosit la gruparea de pe malul Someșului în vara anului 2020. Jucătorul de 2.09 metri s-a impus imediat atât prin calitățile sale sportive, cât și prin cele umane, fiind un om important în vestiarul „studenților”.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, Stipe a înregistrat medii de 11.7 puncte, 4.2 recuperări și 3.9 assist-uri, cu un indice al eficienței de 15.9. De asemenea, Andrija a jucat în 13 meciuri din sezonul regulat al Basketball Champions League și s-a remarcat cu statistici de 11.7 puncte, 4.3 recuperări și 2.8 pase decisive. De-a lungul carierei, centrul a mai evoluat la Split (Croația), Liege Basket (Belgia), JuveCaserta, Vanoli Cremona (Italia), Trabzonspor (Turcia) sau Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia). 


În ultima săptămână, Patrick Richard și Nandor Kuti și-au prelungit la rândul lor cu U-Banca Transilvania, echipă care va reprezenta România în 7Days EuroCup, a doua întrecere ca valoare din Europa.

 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj a fost acceptată direct în grupele Basketball Champions League în sezonul viitor

Petrecere în alb și negru. Suporterii „U” sărbătoresc titlul echipei U-BT Cluj-Napoca. VIDEO

Jucătorii de la U-BT Cluj s-au întors acasă și au făcut „baie” în Someș cu cupa. VIDEO

Boc felicită U-BT Cluj pentru că și-a păstrat titlul: „Băieții noștri merită tot respectul!” FOTO

abonare newsletter