Sport

Lincar rămâne la „U” Cluj. Emil Boc a anunțat ce obiectiv are echipa în Liga 1

Universitatea Cluj a promovat în Liga 1 după șapte ani și ambițiile sunt extrem de mari încă din primul sezon.

Erik Lincar, antrenorul lui „U” Cluj. FOTO. FC Universitatea Cluj Erik Lincar, antrenorul lui „U” Cluj. FOTO. FC Universitatea Cluj


Emil Boc a anunțat că Erik Lincar va fi în continuare antrenorul Universității Cluj, dar are ca obiectiv accederea în play-off.  Edilul a declarat că va face tot posibilul pentru a susține Universitatea, însă așteaptă și rezultate pe măsură.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Lincar are contractul prelungit, noi îi asigurăm susținerea din punct de vedere financiar. Intrarea în play-off este o obligație pentru sezonul viitor. Nu cerem să fim campioni, dar să intră în play-off este un proiect ambițios. Pentru acest lucru sunt gata să mă implic și să susțin Universitatea din toate punctele de vedere.”, a declarat Emil Boc.


Primarul Clujului își dorește ca în sezonul viitor fanii lui CFR Cluj și cei ai Universității Cluj să se respecte mai mult, iar violența să dispară de pe stadioane. Boc vrea o atmosferă europeană, la fel ca pe marile stadioane din străinătate.

„E loc în acest oraș pentru ambele echipe. La nivel de comunitate vreau să trecem la nivelul următor. Vreau ca meciurile lui U și CFR Cluj vreau să fie o sărbătoare. Vreau să ne respectăm și să fim mândrii ca și clujeni că avem două echipe în Liga 1. Cred că e la fel de frumos fotbalul, indiferent dacă ești de partea lui U sau CFR. Trebuie să dăm dovadă de fair play. Fiecare să își susțină echipa în mod civilizat, în stil european. Vreau să poți merge cu familia la stadion, să avem arta de a trăi împreună. Trebuie să ne respectăm și totodată să ne batem pe teren să fim cei mai buni.”, a declarat Boc.


Boc a dat ca exemplu atmosfera de la meciurile Barcelonei, după ce în trecut a comparat orașul Cluj-Napoca cu Munchen.

„Vreau să se cânte imnul la începutul meciului, așa cum se întâmplă la Barcelona.  Spuneam că îmi doresc că fiecare meci să fie un moment de sărbătoare în Cluj-Napoca. Meciurile trebuie să fie un moment de mândrie, sportul trebuie să unească, nu să divizeze oamenii.”, a mai adăugat Emil Boc.


Primarul a mai recunoscut că înaintea meciului de baraj cu Dinamo a avut o discuție cu jucătorii Universității Cluj. El a menționat că a fost pentru prima dată când s-a implicat direct și s-a dus să vorbească cu fotbaliștii.

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, doar a doua echipă care elimină o formație din Liga 1 la baraj

Alin Tișe i-a felicitat pe jucătorii de la Universitatea Cluj după ce au revenit în Liga 1: „Un rezultat meritoriu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter