Sport

„U” Cluj joacă finala Ligii Elitelor. Suller: „Nu i-am văzut niciodată așa motivați”

Echipa U-19 a celor de la Universitatea Cluj joacă vineri în finala Ligii Elitelor împotriva celor de la AFK Csikszereda.

Marius Suller, antrenorul de la echipa U-19 a Universității Cluj. FOTO: FC Universitatea Cluj Facebook Marius Suller, antrenorul de la echipa U-19 a Universității Cluj. FOTO: FC Universitatea Cluj Facebook


După un an cu meciuri dramatice, victorii spectaculoase și multă muncă, juniorii U19 sunt în fața celui mai important test și joacă pentru titlul de campioni ai Ligii Elitelor cu AFK Csikszereda. Finala Ligii Elitelor U19 se joacă vineri, de la ora 17:30, pe Stadionul Giulești din București.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Universitatea Cluj a investit în ultimii ani sume importante de bani în centrul de copii și juniori, iar rezultatele au început să apară. Formația ardeleană se bate în acest final de săptămână pentru titlul de campioană în Liga Elitelor U-19, cea mai importantă competiție la nivel de juniori în România.


Înainte de plecarea spre capitală, antrenorul Marius Suller a prefațat pentru fcucluj.ro partida de vineri și ne-a oferit câteva detalii din cadrul grupului.

„Îi simt foarte motivați. Îi văd pe toți cum își doresc să joace. Am un lot de 20 de jucători și niciodată nu i-am văzut așa motivați. Îmi va fi foarte greu să aleg un prim 11.”, a declarat Marius Suller înaintea jocului de la București.


„U” Cluj, surpriza sezonului

Universitatea Cluj a avut evoluții bune în acest sezon, dar cu toate astea parcursul a fost unul neașteptat de bun. De ani de zile, Dinamo, Miercurea Ciuc și Farul Constanța (Viitorul) au dominat aceasă competiție la nivel juvenil.

„Eu mă așteptam. Băieții mă credeau nebun când le ziceam că vreau să lupt pentru locul 1. Toată lumea vorbea că ne va fi foarte greu pentru că avem copii mai mici decât nivelul la care jucăm. În plus, știm că echipa Csikszereda are o experiență mult mai mare decât noi. Anul trecut au jucat în Youth League, i-au bătut pe cei de la Farul și anul trecut și anul acesta și ne va fi foarte greu, dar cred că mobilizându-ne și gândinu-ne că spiritul acestui club, ”U” Cluj, a dat întotdeauna luptători, vom putea să câștigăm acest joc.”, a declarat Marius Suller.


Participarea în Youth League, miza cea mare

Echipa care se impune în Liga Elitelor U-19 participă în sezonul următor în UEFA Youth League, competiție care este similară cu Liga Campionilor la seniori.

Universitatea Cluj a trecut în penultimul act al Ligii Elitelor de Dinamo București, într-un meci extrem de complicat pentru ardeleni.


Juniorii de la „U” au mai evoluat în play-off contra lui Csikszereda. Cele două echipe și-au împărțit atunci victorile, dar Marius Suller s-a simțit nedreptățit după înfrângerea suferită.

„Avem o mare sete de victorie, pentru că am pierdut cu 2-1 la ei acasă în ultimul joc, unde cred că am fost nedreptățiți și ne dorim foarte mult să câștigăm această competiție.”, a mai adăugat antrenorul clujean.

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe, atac neinspirat către Universitatea Cluj? „Fără ipocrizie, vrem două echipe sau o singură forță fotbalistică de Champions League?

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

Ultimele Stiri
abonare newsletter