Sport

Dan Petrescu pune condiții! Anunț drastic la petrecerea de titlu: „Investiți sau plec iar!”

La petrecerea de după câștigarea campionatului, Dan Petrescu i-a presat pe conducători să-i ofere un buget și mai mare, pentru a forța calificarea în grupele Champions League. Dacă nu-i vor fi acceptate condițiile dorite, Dan ar putea reveni în Asia, în zona arabă.

Dan Petrescu pune condiții să rămână în Gruia. Sursa foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj Napoca Dan Petrescu pune condiții să rămână în Gruia. Sursa foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj Napoca

 

CFR a cheltuit an de an cei mai mulți bani, dintre toate cluburile din campionatul românesc, și e pe cale să-și crească bugetul iar pentru a satisface un obiectiv pe care vișiniii îl vânează de cinci ani fără să aibă succes: accesul în grupele Champions League.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Petrescu a spus din momentul în care a revenit pe banca vișiniilor că scopul acesta l-a atras înapoi, progresul până în grupele celei mai importante competiții europene.

Dan a mai fost în grupele UCL ca antrenor al Unirii Urziceni, doar că atunci România își trimitea campioana direct în grupe. Acum nu mai e cazul, CFR trebuie să treacă prin patru tururi preliminare. E un traseu pe care clujenii n-au fost capabili să-l depășească nici cu Petrescu, nici cu Edi Iordănescu, nici cu Șumudică.


Șefii lui CFR Cluj asigură: „Ne-am ocupat deja, vin fotbaliști buni!”

Dan crede că doar investiții suplimentare pot crește șansele lui și ale clubului. El le-a transmis conducătorilor executivi și patronului Varga chiar în timpul petrecerii de sărbătorire a titlului: „Dacă nu investim puternic în vara asta, prefer să plec iar în țările arabe!”, potrivit gsp.ro.

Tehnicianul în vârstă de 54 de ani ar avea deja tratative cu un club din zona aceea. Petrescu a mai lucrat în Asia și în trecut: Qatar, Emiratele Arabe Unite, China sunt țările în care a fost angajat în afara Europei. 


Președintele Balaj a insistat în declarațiile publice de după victoria decisivă cu Craiova, 2-1, că vor exista investiții majore în continuare, pentru niște achiziții care să transforme echipa într-una și mai puternică: 

„Am lucrat deja pentru transferuri, vor veni câțiva jucători foarte buni, unii dintre ei au fost căpitani în formații care au participat în grupe ale cupelor europene. Vom aduce și fotbaliști tineri, avem patru din Coasta de Fildeș cu care încercăm să repetăm rețeta de succes din cazul lui Lacina Traore. Cei patru sunt chiar mai talentați decât era Traore”. 


Petrescu e mai puțin preocupat de viitorul îndepărtat al clubului, el este interesat mai ales de prezentul pe care își dorește să-l înfrunte cu niște jucători buni și experimentați, potriviți pentru preliminariile cupelor europene.

Deocamdată, el știe sigur că-i pleacă doi: Omrani și Sigurjonsson au anunțat deja că nu vor mai evolua pentru CFR. Francezul pe care-l voia Becali a spus și că va schimba campionatul, nu va evolua pentru vreo rivală a vișiniilor.


Dan Petrescu a mai plecat după titlu

Petrescu a fost primul antrenor al CFR-ului de după preluarea de către Ioan Varga a pachetului majoritar de acțiuni. Varga a scos societatea din insolvență în 2017 și l-a angajat imediat pe Dan ca să forțeze câștigarea campionatului încă din primul sezon, un obiectiv pe care tehnicianul l-a și îndeplinit. 

Proprietarul clubului investise opt milioane de euro doar pentru depășirea insolvenței și pentru achiziționarea acțiunilor. Pe urmă a mai „pompat” și alte sume mari ca să completeze lotul. 

Planul lui era să recupereze investiția ca urmare a unei calificări în grupele Champions. Campania preliminară nu a mai fost dusă tot cu Petrescu pe bancă, fiindcă Dan a plecat imediat după ce a câștigat titlul, a semnat cu Guizhou Hengfeng, din China, o formație cu care avea să retrogradeze.

Demisia îl costă 400.000 de euro pe Dan Petrescu

„Bursucul” a avut ocazia să plece la Federație înainte ca Burleanu să-i ofere postul lui Edi Iordănescu. El a folosit atunci oferta aceea ca să negocieze cu Varga achitarea unor salarii și a unor bonusuri către jucători, sume restante.

Și acum ar putea fi tot o strategie, să utilizeze convenabil o ofertă din Asia pentru a obține condiții mai bune la Cluj și să urmărească, de fapt, continuarea la CFR. Ca să poată pleca, Petrescu trebuie să achite clubului 400.000 de euro, suma din clauza de reziliere a contractului. 

Clauza aceasta a constituit o piedică și în tratativele cu Federația, după ce Burleanu a anunțat în mod clar că instituția nu era dispusă să plătească pentru eliberarea lui Dan. Când a plecat la Guizhou, din China, Petrescu era, de asemenea, sub contract cu CFR. Atunci, el și Varga au găsit o soluție reciproc avantajoasă: antrenorul l-a cumpărat în China pe Kevin Boli și clujenii au încasat un milion și jumătate de euro.

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu a greșit tactica la meciul CFR Cluj - Farul 1-0: „E vina mea și am recunoscut”

Dan Petrescu, despre meciul caritabil cu Dinamo Kiev: „Cel mai important e poporul ucrainean în acest moment”

Un fost elev al lui Dan Petrescu l-a descris pe antrenorul lui CFR Cluj: „Diabolic din toate punctele de vedere”

abonare newsletter