Sport

Silvășan, Stewart și fanii lui U-BT Cluj, remarcații sezonului în Champions League

U-BT Cluj-Napoca a făcut un sezon excelent în Basketball Champions League, iar reușitele ardelenilor au fost remarcate și de oficialii competiției.

Mihai Silvășan, votat în topul celor mai buni antrenori din Champions League. FOTO:U-BT Cluj-Napoca Mihai Silvășan, votat în topul celor mai buni antrenori din Champions League. FOTO:U-BT Cluj-Napoca


Mihai Silvășan a fost nominalizat pentru titlu de antrenorul anului în Champions League. Antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca a terminat pe locul al treilea cu 13% dintre voturi primite. Cel mai bun tehnician al ediției 2021/2022 a fost numit Pedro Martinez de la Manresa.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

De asemenea, Elijah Stewart a fost ales în a doua echipă ideală a turneului, alături de  Marcelinho Huertas (Lenovo Tenerife), Joe Thomasson (BAXI Manresa), DeVaughn Akoon-Purcell (Galatasaray Nef) și Ian Buva (Rytas Vilnius).


Jucătorul american a înregistrat medii de 13.0 puncte, 3.8 recuperări și 0.8 pase decisive în acest sezon al Basketball Champions League. În plus, cea mai spectaculoasă fază a sezonului a fost reușită de Elijah, în primul joc cu MHP Riesen Ludwigsburg. Atunci, Stew a zguduit panoul cu un slam-dunk, venit pe urma unei pase de la Brandon Brown.

Fanii lui „U” Cluj s-au remarcat în Champions League

Nicio echipă din actuala stagiune a Basketball Champions League nu a avut mai mult de 8.000 de fani în sală. U-Banca Transilvania s-a bucurat de două partide cu 10.000 de suporteri, un record al competiției.


Ediția din acest an a fost câștigată de Tenerife, echipă care a trecut de Manresa în ultimul act. Ludwigsburg a completat podiumul, în timpce Holon a încheiat pe patru.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin: „A fost un meci foarte greu, știam că așa va fi”

U-BT Cluj, victorie în primul meci cu Sibiu! Meciul doi se joacă vineri în deplasare

abonare newsletter