Sport

FINAL DE DRUM! U-BT Cluj-Napoca, eliminată de Ludwigsburg în Champions League

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă marți seară, scor 79-73, în meciul 3 din sferturile de finală Basketball Champions League. Campioana României a fost eliminată, după un parcurs admirabil în sezonul 2021/2022.

U-BT Cluj-Napoca a fost eliminată de MHP Riesen Ludwigsburg în sferturile de finală Basketball Champions League U-BT Cluj-Napoca a fost eliminată de MHP Riesen Ludwigsburg în sferturile de finală Basketball Champions League

 

Duelul U-BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg a început cu o întârziere de 5 minute, din cauza unui spectacol pus la cale de fanii ardeleni.  La prezentarea echipei clujene, mii de role de hârtie au fost aruncate din tribună, fiind nevoie de intervenția voluntarilor pentru a fi curățată suprafața de joc.


MHP Riesen Ludwigsburg a început bine duelul din BT Arena, în special în defensivă, acolo unde jucătorii lui John Patrick s-au mișcat excelent și au provocat trei greșeli în ofensiva clujenilor.

Într-o atmosferă incendiară, Happ și Bircevic au marcat primele și singurele puncte în primele trei minute de joc. John Radebaugh, cel mai bun marcator al nemților, a obținut trei aruncări libere, dar le-a ratat pe toate trei, într-o atmosferă extrem de ostilă.


Clujeni au continuat să greșească  în atac, în timp ce Simon a punctat la coșul opus din spatele arcului de trei puncte, 5-2. Patrick Richard și Stefan Bircevic au marcat de două ori consecutiv și „U” a condus în premieră, 7-5.  Cele două formații au mers cap la capăt în următoarele minute, dar cu formația germană la conducere, 10-9. 

MPH Riesen s-a distanțat pentru prima dată la două posesii în finalul sfertului inaugural, 16-11, după o triplă marcată de Hulls.  De altfel, acesta a fost și scorul după primul sfert, unul în care ambele defensive au funcționat la capacitate maximă.


U-BT Cluj-Napoca a terminat cu 7 mingi pierdute primul sfert și un singur coș de trei puncte.

Sfertul al doilea a fost deschis tot de Hulls, cel care a marcat două puncte ușoare. Patrick Richard a dat replica la următorul atac cu o triplă și a redus avantajul nemților, 18-14. Ludwigsburg s-a distanțat din nou la 7 puncte, 21-14, după o triplă marcată de Radebaugh.


Ludwigsburg l-a pierdut la jumătatea sfertului secund pe Darden, unul dintre jucătorii cei mai importanți ai echipei. Fostul jucător de la Real Madrid a avut probleme musculare și nu a mai putut continua.

Nemții s-au distanțat pentru prima dată la o diferență formată din două cifre la scoruld e 17-28, stabilit de o triplă a lui Hulls. Ludwigsburg a profitat de greșelile făcute de U-BT în atac și a intrat la pauză cu scorul de 37-23, un avantaj liniștitor.


Speranțe în repriza a doua

Repriza a doua a început perfect pentru U-BT. Stefan Bircevic a marcat două aruncări de trei puncte și a echilibrat disputa.  Ludwigsburg a dus din nou avantajul la 14 puncte, 45-31, în urma unui coș cu fault venit de la Woodard și o triplă din mâna lui Haulls. Avantajul maxim a ajuns la 16 puncte, 47-31, după o intercepție finalizată cu coș de Radebaugh. Jucătorii lui Ludwigsburg și-au continuat recitalul și conduceau cu 50-31, după un nou coș de trei puncte.

Cinci puncte marcate consecutiv  de Patrick Richard și Brandon Brown au reaprins speranțele fanilor clujeni, înainte ca Dustin Hogue să obțină un fault antisportiv. Americanul a ratat cele două aruncări libere, dar posesia a rămas pentru U-BT. Brandon Brown a fost faultat la faza următoare și împărțit perechea de libere pentru 50-37.  După trei aruncări libere ratate de U-BT, Ludwigsburg a marcat două puncte de la libere prin Polas.

20 de mingi pierdute în 28 de minute

Cu două minute înainte de finalul sfertului trei, Brandon Brown a pasat greșit, iar U-BT  a ajuns la 20 de mingi pierdute în ofensivă! Ludwisgburg nu a ținut cont de greșelile clujenilor și a dus scorul la 54-37.

Sfertul al treilea avea să se încheie cu 56-42 pentru Ludwigsburg, ultima coș al sfertului fiind marcat de Dustin Hogue cu un slam dunk în forță.

U-BT Cluj a revenit în joc și s-a apropiat la șapte puncte, 58-51, după un început de sfert patru în care Brandon Brown și-a amintit că este unul dintre cei mai buni conducători de joc din Champions League. Cele două echipe au mers cap la cap până cu patru minute înainte de final.

Karel Guzman a fost faultat pe o aruncare de trei puncte, iar John Patrick a primit un faul tehnic pentru proteste. Richard a marcat libera pentru tehnic și Guzman a pus toate trei libere pentru 63-57 în favoarea nemților. Ludwigsburg a beneficiat de două aruncări libere, una fiind ratată. La următorul atac, Stipanovic a pasat greșit și Hulls a marcat două puncte simple pentru 66-57.

U-BT Cluj-Napoca s-a apropiat în ultimul minut la șase puncte, 70-64. Clujenii au forțat o intercepție, dar Simon a finalizat cu un slam dunk care părea că închide meciul.  U-BT a sperat în continuare și s-a apropiat la 72-68. Woodard a fost faultat rapid și a marcat ambele aruncări pentru o diferență de șase puncte. Bircevic a marcat încă două puncte, dar insuficient. Nemții au transformat libere și s-au impus cu 79-73.

U-BT Cluj-Napoca a încheiat meciul cu 25 de turnovers (n.r. mingi pierdute).  Jordan Hulls a fost cel mai bun marcator al meciului cu 21 de puncte. De la U-BT Cluj, Richard a încheiat cu 18 puncte, fiind secondat de Hogue cu 15, respectiv Stefan Bircevic 14.

CITEȘTE ȘI:

Coadă URIAȘĂ la casa de bilete de la BT Arena! Clujenii, dornici să ajungă la meciul U-BT Cluj - Ludwigsburg. FOTO

U-BT Cluj, VICTORIE în Liga Națională de baschet. CSM Petrolul Ploiești nu a reușit să se impună în fața clujenilor

abonare newsletter