Sport

Emil Boc a anunțat cum se împart banii pentru sport la Cluj: „U” primește 800.000 de euro de la municipalitate

Emil Boc a anunțat că sportul clujean va primi peste 2 milioane de euro de la bugetul local, cei mai mulți bani fiind îndreptați spre Universitatea Cluj.

„U” primește 800.000  de euro de la municipalitate. FOTO: Paul Gheorgheci „U” primește 800.000 de euro de la municipalitate. FOTO: Paul Gheorgheci

 

În Ședința extraordinară a Consiliului local din 12 aprilie 2022 vor fi supuse aprobării proiecte în vederea susținerii activităților sportive din Cluj-Napoca. Vor fi finanțate 39 de activități/acțiuni, în valoare de peste 2 milioane de euro (10.450.000 lei).


 

Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a crescut. De altfel, primăria a continuat să susțină activitățile sportive și pe timpul pandemiei.

Anul acesta, FC Universitatea Cluj primește o finanțare de 800.000 euro (4.000.000 lei) ca formă de sprijin pentru lupta spre accederea în Liga 1. De asemenea, echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca primește 300.000 euro (1.500.000 lei), după performanțele excepționale din ultimele sezoane. FC U Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, primește finanțare de la bugetul local.


De asemenea, vor fi finanțate o serie de cluburi sportive cu performanțe foarte bune în competițiile interne și internaționale din variate ramuri sportive: tenis de masă, scrimă, atletism, karate, judo, raliu ș.a.

Lista proiectelor de hotărâre și sumele acordate pot fi consultate pe site-ul instituției: https://primariaclujnapoca.ro/.../sedinta-extraordinara.../

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

U-BT Cluj-Napoca a învins Ludwigsburg, într-un meci istoric! Peste 10.000 de fani, prezenți în tribune. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter