Sport

Trei jucători de la CFR Cluj în echipa sezonului regulat

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit care au fost cei mai în formă jucători din sezonul regulat stagiunea 2021/2022.

Trei jucători de la CFR Cluj în echipa sezonului regulat Trei jucători de la CFR Cluj în echipa sezonului regulat

 

CFR Cluj, formația care a câștigat sezonul regulat, are trei jucători în echipa ideală, dar și pe antrenorul Dan Petrescu.  Otto Hindrich, 19 ani, este cel mai bun portar din Liga 1 în acest sezon. Fotbalistul de la CFR Cluj a jucat 15 meciuri și nu a dezamăgit așteptările.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„A profitat din plin de încrederea primtită din partea antrenorului. Pe durata acestui sezon regular, clujenii au stabilit cea mai lungă serie fără gol primit din istoria campionatului, 869 de minute, dintre care 689 au fost cu tânărul Hindrich în poartă.”, au concluzionat experții LPF.

Tot din zona apărării vine și al doilea jucător de la CFR Cluj selecționat în echipa sezonului regulat. Andrei Burcă a ratat transferul în străinătate în vară și a rămas un jucător de bază în Gruia.


„Pe lângă siguranţa pe care o dă echipei prezenţa sa pe teren, liderul celei mai bune defensive din campionat şi-a trecut în cont şi două goluri, ambele decisive.”, l-au descris cei de la LPF pe Burcă.

Andrei Burcă a jucat 25 de meciuri în sezonul regulat și a fost un punct fix în defensiva lui CFR. El a fost nevoit să se adapteze unor modificări, după ce Paulo Vinicius a plecat în vară.


Ciprian Deac a ajuns la 36 de ani și a ratat un singur meci din Liga 1 în sezonul regulat. Cei de la LPF spun despre Deac că este „locomotiva CFR-ului”, fiind ales de opt ori în echipa etapei. Deac are opt goluri și șapte pase decisive în sezonul 2021/2022.

Dan Petrescu, antrenorul sezonului


Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj în timpul sezonului și a fost numit cel mai bun antrenor. Petrescu a avut o contribuție importantă la cele 76 de puncte obținute de CFR Cluj, un record pentru ultimii ani. CFR Cluj putea să bată recordul de puncte obținut all time în Liga 1, dacă formația mai obținea două puncte.


Doi jucători legați de CFR, în echipa sezonului

Tot în echipa sezonului au fost selecționați Iasmin Latovlevici și Cristopher Braun, ambii legați de CFR Cluj. 

Latovlevici ocupă postul de fundaș stânga în echipa sezonului. El a jucat cinci meciuri pentru CFR Cluj și 18 pentru FC Argeș în actuala stagiune.


Fundașul dreapta din echipa ideală este Cristopher Braun, fotbalistul celor de la Botoșani. Neamțul a fost deja acontat de CFR Cluj pentru sezonul viitor și va fi cu siguranță un nume important în trupa lui Petrescu.

Echipa ideală sezonul 2021/2022:

Hindrich – Braun, Burcă, Larie, Latovlevici – Deac, Edjouma, Rață, Tănase – Jefte, Ivan

CITEȘTE ȘI:

Debeljuh a refuzat o ofertă din străinătate pentru a rămâne la CFR Cluj

Program play-off sezonul 2021/2022. Când se joacă CFR Cluj – FCSB

abonare newsletter