Sport

Neluțu Varga a investit peste 60 de milioane de euro la CFR Cluj. Ce planuri de viitorul are patronul din Gruia

Neluțu Varga a apărut recent în fotbalul românesc, dar ar fi investit deja peste 60 de milioane de euro.

Neluțu Varga sărbătorind câștigarea campionatului cu CFR Cluj Neluțu Varga sărbătorind câștigarea campionatului cu CFR Cluj


Neluțu Varga a preluat-o pe CFR Cluj în 2017, atunci  când echipa se afla într-un moment delicat. Omul de afaceri a investit sume importante de bani pentru a aduce liniștea în Gruia și acum visează la marele obiectiv și anume calificarea în grupele Champions League.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

De la începutul mandatului său, Varga a investit la CFR Cluj 60 de milioane de euro, conform unor declarații făcute de el. Investitorul echipei a dezvăluit că echipa din Gruia cheltuie lunar 1,5 milioane de euro 


„Până acum am băgat 60 de milioane de euro la CFR, în cinci ani. Avem un buget, cu salarii, taxe și tot ce înseamnă întreținerea unei echipe, de 1,5 milioane de euro pe lună. Poate că unii jucători au fost supraevaluați. La noi sunt și salarii de 35.000-40.000 de euro. Doar media e de 20.000 de euro. De aceea am și pretenții.”, a declarat Varga.

CFR Cluj s-ar putea autofinanța din acest an

Neluțu Varga își dorește să reducă sumele de bani investite la CFR Cluj și clubul să se autofinanțeze din sumele de bani obținute în cupele europene și vânzarea de jucători.


„Acum 5 ani, când am venit la CFR, mi-am fixat un target de 10 ani, în care clubul să ajungă să se autofinanțeze și chiar să aducă profit. Eu cred că este posibil chiar din acest an, cu sponsorii pe care îi vom atrage și dacă ajungem în grupele Champions League sau Europa League”, a spus Varga.

CITEȘTE ȘI:

Cristi Balaj admite că situația la CFR Cluj este tensionată din cauza banilor: „Nervii sunt întinși la maxim”

Petrescu, dezamăgit de jocul CFR-ului: „Pe-ni-bili”

abonare newsletter