Sport

CFR Cluj pierde al treilea meci în Conference League. „Feroviarii” au fost învinși de AZ Alkmaar

CFR Cluj a fost învinsă de echipa olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe AZ Stadion din Alkmaar, într-un meci din Grupa D a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

 

 


AZ s-a impus prin golurile marcate Albert Gudmundsson (5) şi Vangelis Pavlidis (86), iar campioana României are din ce în ce mai puţine şanse de a trece de faza grupelor.
Gazdele au deschis rapid scorul, prin islandezul Gudmundsson (5), care s-a desprins din marcajul lui Camora la centrarea lui Karlsson.

AZ a fost aproape să îşi majoreze avantajul în min. 24, când Bălgrădean a respins şutul lui Pavlidis, dar Gudmundsson a reluat alături.


Treptat CFR a jucat tot mai bine şi s-a apropiat de poarta olandeză, dar Bordeianu (30) şi Culio (34) au fost imprecişi. Cea mai bună situaţie avută de clujeni în prima repriză a venit în min. 39, la un contraatac purtat de Camora, a cărui centrare a fost deviată de un fundaş, dar portarul Vindahl-Jensen a respins de lângă bară.

Repriza secundă a început cu AZ la cârmă, japonezul Sugawara (47) ratând desprinderea cu un şut din unghi, blocat de Bălgrădean. Apoi, suedezul Karlsson (53) a căutat colţul lung, dar mingea a ocolit poarta. Pavlidis nu a ajuns la centrarea lui Wijndal în faţa porţii (58).


Prima oportunitate a echipei antrenate de Dan Petrescu a fost şutul lui Camora (59), de la 25 de metri, care s-a dus, însă, pe lângă ţintă.

AZ Alkmaar a mai ratat prin Gudmundsson (78), care a trimis cu capul peste poartă, la centrarea lui Karlsson.
CFR a fost aproape de egalare în min. 85, când Deac a şutat cu efect de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara. Un minut mai târziu, gazdele tranşau soarta partidei, grecul Pavlidis marcând simplu la centrarea lui Karlsson (86).


În clasament, AZ Alkmaar ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de FK Jablonec, 5 puncte, Randers FC, 4 puncte, CFR Cluj, 1 punct. CFR va juca următorul meci pe 25 noiembrie, cu Randers, în deplasare, iar pe 9 decembrie va evolua acasă cu Jablonec.

CITEȘTE ȘI


Claudiu Petrila, dorit de echipe importante din Europa! Jucătorul lui CFR Cluj ar putea ajunge la campioana Franței

Ultimele Stiri
abonare newsletter