Sport

Deplasare dificilă pentru U-BT Cluj! Hapoel Holon, un adversar net superior

U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Hapoel Holon în etapa a 3-a din Basketball Champions League, într-un meci programat miercuri, de la ora 19:45.

U-BT Cluj-Napoca are două victorii în debutul sezonului cu Darrussafaka și Happy Casa Brindisi, iar duelul din Israel poate fi unul extrem de important în economia calificării mai departe.

Hapoel Holon este una dintre echipele importante din Israel, fiind sfert finalistă în Basketball Champions League. Adversara lui U-BT Cluj-Napoca a pierdut doar două meciuri în acest sezon pe teren propriu, ambele la o diferență de două puncte.


„O deplasare grea. Jucăm cu o echipă puternică care are jucători cu experiență în NBA și Euroligă. Tocmai au pierdut la o diferență destul de mare ultimul meci din campionat și vor fi destul de motivați ca să câștige acest meci cu noi. Au o echipă atipică, fără jucător pe poziția 4. Aruncă foarte bine de trei puncte și au un joc în tranziție foarte bun. Noi ne dorim doar victoria în această deplasare, dar știm că ne așteaptă un meci greu.”, a declarat Silvășan înainte de plecarea în Israel.

Trupa clujeană are un program extrem de încărcat în această perioadă, dar cu toatea astea este neînvinsă pe plan intern și extern.


„E mult prea devreme să vorbim despre calificarea mai departe. Știm că doar prima echipă se califică direct, iar restul joacă baraj. Vom da tot ce avem mai bun din noi pentru fiecare meci și vedem ce va fi. Asta e meseria noastră. Ne place ce facem și nu ne putem plânge că avem meciuri din 3 în 3 zile, deoarece asta înseamnă să joci baschet la un nivel înalt”, a explicat antrenorul lui U-BT.

Mihai Silvășan a analizat foarte atent jocul celor de la Hapoel și știe care sunt punctele forte ale adversarilor.


„Aruncă foarte bine de la trei puncte. La meciul din weekend au marcat 12 coșuri de trei puncte și procentaj de 46%. Jocul de sub panou nu este parte din jocul lor. Au pivoți atletici care fac bine blocajele. Ei se bazează în special pe oamenii care aruncă de trei puncte”, a concluzionat Silvășan.

Meciul Hapoel Holon – U-BT Cluj marchează debutul în Liga Campionilor pentru Brandon Brown. Fundașul transferat în această vară la echipa ardeleană va juca primul său joc în competițiile europene după ce a bifat două partide în Liga Națională.


„Brandon Brown nu va fi 100%. El va face eforturi mari să se integreze. Noi l-am adus să fie un jucător foarte important, însă în momentul de față mai are de muncă. E ceva normal, e un proces care se petrece acum. E un băiat deștept și cred că știe și el toate lucrurile astea”, a spus Silvășan.

Look Sport 3 va transmite duelul dintre Hapoel Holon și U-BT Cluj din etapa a treia a grupei G din Basketball Champions League.

Ultimele Stiri
abonare newsletter