Sport

Clujeanca Briana Szabo, recompensată cu un wild card la Transylvania Open la 15 ani

Briana Szabo, una dintre cele mai talentate jucătoare de tenis din România, a primit un wild card în calificările pentru Transylvania Open.

Tânăra jucătoare din Cluj-Napoca  a avut evoluții din ce în ce mai bune în ultimele luni și este foarte aproape de intrarea în TOP 1000 la doar 15 ani.

„Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild card pe tabloul principal la Winners Open, făcându-și astfel debutul în tenisul mare. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA”, au transmis organizatorii.


Brian Szabo a primit un wild card și la Winners Open, acolo unde a pierdut în fața Katarzynei Kawa, o jucătoare aflată la momentul respectiv în Top 200.

 Briana este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din România. Vorbim de o jucătoare cu un fizic impresionant, o stângace agresivă, care lovește iute și încearcă să ia mingea cât mai devreme, din urcare. Serviciul (precum și forehandul ori reverul) e foarte puternic și poate să îi câștige destule puncte ușoare – acele free points pe care multe jucătoare caută să le obțină prin servă. Iar timing-ul loviturilor e aproape excelent.


După Winners Open, Briana a reușit unul dintre cele mai importante rezultate de până acum. Chiar în urmă cu două săptămâni, la Sozopol (ITF, 15K), Briana a ajuns până în sferturile de finală, venind din calificări. A fost pentru prima dată când ea a legat patru victorii pe un tablou al unui turneu ITF, la doar 15 ani.

Prisăcariu, Fetecău și Amariei, recompensate cu un wild card

Pe lângă Briana Szabo, un wild card pentru tabloul de calificări au mai primit Andreea Priscariu, Irina Fetecău și Ilinca Amariei.


Andreea Prisăcariu este una dintre cele mai interesante jucătoare ale României din noua generație. La 21 de ani, Prisăcariu are parte de un sezon excelent: nu mai puțin de 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu și alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului pe 254 acum).

Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor.


La 25 de ani, Irina Fetecău traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei. Anul acesta a fost unul al premierelor pentru ea: a urcat din afara Top 300 spre primele 200 de jucătoare ale lumii, a evoluat în calificări ale unor turnee puternice (Grand Slam/WTA 500/WTA 250) și a jucat cele mai importante finale de până acum. În primăvară, Fetecău a avut două săptămâni aproape perfecte în SUA, unde a jucat finala turneului de la Naples, Florida (ITF 25K) iar săptămâna următoare a ajuns în semifinale la Bonita Springs (ITF 100K), venind din calificări.

Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria under 18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Va fi cea mai importantă competiție la care ea va lua parte. Până acum, Ilinca a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate solide a reușit să intre în clasamentul WTA.


Meciurile din calificări se joacă sâmbătă și duminică, iar de săptămâna viitoare încep meciurile pe tabloul principal. Tabloul va avea 24 de jucătoare la start, iar lista jucătoarelor prezente în calificări este aici.

Șase jucătoare din calificări vor accede pe tabloul principal, a cărui tragere la sorți are loc sâmbătă, iar ale cărui meciuri încep de luni. Programul turneului pe zile e aici.

abonare newsletter