Sport

Revoluția de la CFR Cluj continuă! Itu, împrumutat la Dinamo

Dan Petrescu s-a întors la CFR Cluj și a pornit o adevărată revoluție de care nu a scăpat nici măcar Cătălin Itu, unul dintre favoriții „bursucului” în mandatul precedent.

Tânărul jucător a fost utilizat constant în sezoanele trecute de Petrescu pentru îndeplinirea regulii U-21, dar acum nu mai face parte din planurile antrenorului și a fost împrumutat la Dinamo.

„Itu Cătălin, de la CFR, vine împrumut. Eu am vrut să aduc numai jucători pe care îi cunosc și pe care i-am văzut cu ochii mei, că n-a fost timp, în patru-cinci zile, de când s-au deblocat transferurile, să studiem jucători de afară, pe care nu-i cunosc. Și, atunci, prefer să aduc jucători care au jucat în România sau care chiar i-am avut la CFR sau care au jucat la Dinamo și așa mai departe. Acesta a fost principiul pentru a scade riscul de greșeală”, a declarat Iuliu Mureșan pentru Fanatik.


Cătălin Itu a bifat 66 de meciuri pentru CFR Cluj în ultimii ani și a marcat șapte goluri. Sezonul 2019/2020 a fost cel mai bun pentru tânărul jucător din Dej. Itu a marcat atrunci trei goluri în cele 24 de apariții în Liga 1. Fotbalistul a prins și echipa națională U-21 a României grație evoluțiilor din ultimele sezoane, fiind convocat inclusiv la Campionatul European din 2021.



Cătălin Itu se alătură astfel lui Latovlevici, Tahiri, Fofana și Meleke pe lista jucătorilor care nu vor mai face parte din lotul lui CFR Cluj. Probleme sunt și cu Giedrius Arlauskis, cel care are o situație incertă la campioana României.
Un caz aparte a fost și Ulrich Meleke, fundașul central care a fost adus de la FC Botoșani. Petrescu nu a contat deloc pe el și l-a trimis împrumut la Voluntari.

Petrescu pune accent pe veterani

Dan Petrescu ne-a obișnuit în precedentele mandate să se bazeze pe jucători cu multă experiență. „Bursucul” s-a înțeles deja cu Emmanuele Culio pentru a reveni la echipă, dar și cu Mihai Bordeianu. Pe lista noilor transferuri se adaugă Nana Boateng și Florin Ștefan.


Pe cine mizează CFR Cluj în era Petrescu

După valul de modificări din ultimele zile, lotul celor de la CFR Cluj s-a schimbat radical și avem următoarea componență, conform siteului Ligii Profesioniste de Fotbal.

Portari: Cristian Bălgrădean, Cristiano Figueiredo, Otto Hindrich
Fundași: Cristian Manea, Mateo Susic, Andrei Burcă, Daniel Graovac, Denis Ciobotariu, Rachid Bouhenna, Mario Camora, Mike Cestor, Florin Ștefan
Mijlocași: Jonathan Rodriguez, Adrian Păun, Runar Sigurjonsson, Ciprian Deac, Valentin Costache, Juan Emmanuel Culio, Nana Boateng, Claudiu Petrila, Mihai Bordeianu, Adrian Gîdea, Alin Fica, Răzvan Itu
Atacanți: Billel Omrani, Denis Alibec, Denis Rusu, Răzvan Andronic, Gabriel Debeljuh

Ultimele Stiri
abonare newsletter