Sport

Stadionul Cluj Arena, pregătit pentru găzduirea Campionatului European de Atletism pe Echipe. GALERIE FOTO

Stadionul Cluj Arena este pregătit pentru a găzdui Campionatul European de Atletism pe echipe. Evenimentul va avea loc în luna iunie.

 

 


O delegație a European Athletics a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru găzduirea, în premieră pentru România, a Campionatului European de Atletism pe echipe, cu probe pe un stadion.

 


Evenimentul va avea loc în perioada 19-20 iunie 2021.

„Experții care au vizitat stadionul au fost extrem de încântați de condițiile pe care le oferim atleților și staff-urilor tehnice. Ne bucurăm să putem găzdui pe stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii un nou eveniment sportiv de înaltă ținută”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Experții tehnici prezenți la Cluj au prezentat cerințele tehnice în vederea bunei organizări a competiției sportive, avansând, totodată, și propunerile de implementare a acestora.

Gazda competiției, Cluj Arena, a reconfirmat faptul că va implementa toate cerințele referitoare la transmisia televizată, amplasarea echipamentelor tehnice de cronometraj și măsurare, a sistemelor video și de comunicații, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Cluj.


Campionatul European de Atletism pe Echipe, Liga 1 ce se va desfășura pe Cluj Arena va reuni la start 13 echipe. Este vorba de Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România.

În Liga 1 a acestei competiții sunt reprezentate unele dintre cele mai puternice țări în atletism, din echipele participante făcând parte numeroși atleți medaliați la campionatele mondiale și europene și deținători de recorduri mondiale, mai arată sursa citată.


CITEȘTE ȘI:

De la Cluj, la Chicago. Un maratonist român povestește diferențele dintre sportul din SUA și România. GALERIE FOTO

abonare newsletter