Sport

Cluj-Napoca va organiza Campionatele Europene de atletism pe echipe

Cluj-Napoca va organiza Campionatele Europene de atletism pe echipe din vara anului viitor.

Cluj-Napoca va organiza Campionatele Europene de atletism pe echipe Cluj-Napoca va organiza Campionatele Europene de atletism pe echipe

 

 


România a primit din partea European Athletics organizarea ediţiei 2021 a Campionatului European de atletism pe echipe, Liga I, aceasta urmând să se desfăşoare în perioada 19-20 iunie, la Cluj-Napoca, informează, miercuri, site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

 


 

„Veste excelentă de la European Athletics pentru atletismul românesc, dar şi pentru sportul din ţara noastră. În cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics - care a avut loc online la mijlocul săptămânii trecute - a fost decis faptul că oraşul Cluj-Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European pe echipe, Liga I. European Athletics Team Championships, First League, se va desfăşura în perioada 19-20 iunie 2021, pe Cluj Arena. În 2020, pe superba arenă din Cluj Napoca - construită pe locul vechiului 'Ion Moina', între 2009 şi 2011, cu o capacitate de 30.201 locuri - a avut loc Campionatul Balcanic de seniori”se menţionează pe site-ul citat.


În aceeaşi perioadă de anul viitor vor avea loc şi celelalte competiţii pe echipe, după cum urmează: Campionatul European pe echipe, Superliga - în Silezia (Polonia), la Chorzow, Campionatul European pe echipe, Liga a II-a - la Stara Zagora (Bulgaria), Campionatul European pe echipe, Liga a III-a - la Nicosia (Cipru).

Tot în cadrul celui de-al 160-lea Comitet Executiv al European Athletics s-au decis oraşele gazdă pentru următoarele două ediţii ale Campionatului European de cros: Fingal - Dublin, în 2021 şi Torino-La Mandria Park, în 2022.


Oficialii Comitetului Executiv al European Athletics au stabilit locurile de desfăşurare pentru două competiţii importante: Istanbul 2023 - Atakoy Athletics Arena - Campionatele Europene în sală şi Roma 2024 - Stadionul Olimpic - Campionatele Europene în aer liber.

abonare newsletter