Sport

CFR Cluj pregătește două noi transferuri! Petrescu vrea doi africani la echipă

CFR Cluj negociază două transferuri noi după ce trupa din Gruia l-a prezentat oficial pe brazilianul William Soares.

CFR Cluj pregătește încă două transferuri! Petrescu a remarcat doi fotbaliști africani CFR Cluj pregătește încă două transferuri! Petrescu a remarcat doi fotbaliști africani

 

 


Campioana României este singura echipă din România calificată în grupele Europa League, iar acest lucru a adus multe bucurii, dar și multe bătăi de cap pentru „feroviari”.

 


Trupa din Gruia va lupta pe trei fronturi în acest sezon, fiind obligată să își construiască un lot puternic pentru a putea face față pe toate planurile. Dan Petrescu l-a pierdut pe Mihai Bordeianu, însă mijlocașul va fi înlocuit de William Soares.

CFR Cluj trecut de KuPs în play-off-ul din Europa League, într-un meci dominat cu autoritate de campioana României. Conform ziare.com, Petrescu i-a remarcat în meciul respectiv pe Nana Boateng și Usman Sale și încearcă să-i convingă pe cei doi africani să semneze cu CFR Cluj.


Nana Boateng are 26 de ani și este crescut la academia lui Manchester City. Boateng este văzut ca un potențial înlocuitor al lui Mihai Bordeianu, fotbalistul care a semnat cu Al Qadisiyah, în Arabia Saudită la finalul săptămânii precedente. CV-ul lui Nana Boateng mai este completat de o aventură în MLS la Colorado, iar de la începutul lui 2020 este legitimat la KuPs.

Usman Sale  are 25 de ani și evoluează în flancul drept al atacului. Nigerianul a ajuns în Europa în 2016, fiind achiziționat de Viking, iar din ianuarie este jucătorul celor de la KuPS.


Sale și Boateng, doar din iarnă la CFR

Cei doi fotbaliști africani vor putea ajunge la CFR Cluj doar din iarnă, deoarece perioada de transferuri din vară s-a încheiat.

Usman Sale este cotat la 200.000 de euro de site-ul transfermarkt.de, în timp ce Nana Boateng are o cotă de piață de 300.000 de euro.


CFR Cluj a luat deja 4 milioane de euro din Europa

Până acum, pentru parcursul din tururile preliminare, gruparea din Gruia a fost răsplătită cu suma de 1.200.000 de euro. Pentru cele două partide din preliminariile UEFA Champions League, CFR va primi suma de 660.000 de euro.

În plus, echipa lui Dan Petrescu va mai primi și suma de 260.000 de euro, oferită campioanelor eliminate din preliminariile UCL.

Pentru faptul că a ajuns să joace în play-off-ul Europa League, CFR Cluj va mai avea alți 280.000 de euro în cont, adică un total de 1.200.000 de euro.

La toată această sumă se va adăuga un bonus extrem de important, dat tot de UEFA, în valoare de 2.920.000 de euro, pentru calificarea în grupe. Ceea ce duce la concluzia că, până acum, din parcursul european, CFR Cluj a adunat peste patru milioane de euro. Mai exact, 4.120.000 de euro.

Iar bugetul campioanei din Liga 1 poate fi îmbunătățit în lunile următoare. UEFA recompensează o victorie în faza grupelor EL cu 570.000 de euro, iar un egal cu 190.000.

În sezonul precedent, CFR Cluj a luat aproximativ 15 milioane de euro din participarea în Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter