Sport

Fanii s-au săturat de restricţii şi vor pe stadion. Galeria CFR se adresează Guvernului Orban

Suporterii mai multor echipe de fotbal au adresat o scrisoare deschisă Guvernului României, prin care cer ca meciurile să se desfășoare din nou cu public.

Fanii s-au săturat de restricţii şi vor pe stadion. Galeria CFR se adresează Guvernului Orban

 

 


În scrisoarea lor, suporterii suțin că fotbalul de joacă pentru fani și că nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Ei cer deschiderea stadioanelor pentru public, odată cu deschiderea restaurantelor și teatrelor și cu măsuri similare.

 


„Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.

Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă”, se arată în scrisoare.


Ce măsuri propun suporterii?

Semnatarii acestei scrisori se angajează, în schimb, să păstreze normele de distanțare fizică, aducând totodată o serie de recomandări cu privire la modul în care galeriile ar putea fi deschise.

„Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.


În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:

- Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;


- Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;

- UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.

- În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.

Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia”, susșin inițiatorii scrisorii.

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului României este semnată de Peluza Vișinie, A.I.S.C.P., AS47, SudSteaua.ro, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord - Rapid București, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Timişoara, Asociația Nodul Petrolist, Peluza Latina, Grupul Ploiești Romania, Asociatia Suporterilor Corvinisti, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra 1995 Reșița, Ultras Galați, Peluza Marină Farul Constanța, Nord Sibiu, Asociația D'acii 2017 Sibiu, Commando Mediensis, Peluza Nord Iasi, Peluza Nord Pitești, Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov, Asociația VoluntariOlimpiști din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare.

 

CITEȘTE ȘI

Când se vor putea redeschide stadioanele publicului? Ce spune primarul Emil Boc

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter