Sport

Liga 1, pe cale să „erupă”? Primul caz de COVID-19 la CFR Cluj a pus pe jar fotbalul

Alexandru Păun, mijlocașul lui CFR Cluj, a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus efectuat de fotbaliștii din Gruia înaintea jocului de la București, cu FCSB.

Liga 1, pe cale să „erupă”? Primul caz de COVID-19 la CFR Cluj a pus pe jar fotbalul Liga 1, pe cale să „erupă”? Primul caz de COVID-19 la CFR Cluj a pus pe jar fotbalul

UPDATE

Lovită din toate părțile, echipa din Gruia a venit cu prima reacție oficială, duminică după-masă, în jurul orei 17:30. Iată o parte din comunicatul formației campioană:


Suntem cu toții alături de Adrian Păun în aceste momente și îi dorim multă sănătate. Vă asigurăm că respectăm toate indicațiile primite din partea autorităților avizate și am suspendat organizarea oricărui fel de antrenament din momentul în care am primit rezultatul pozitiv al lui Adrian Păun.

În schimb, suntem consternați de caracterul, nesimțirea și ipocrizia unor oameni care acum ceva timp refuzau orice idee de a opri competiția, iar acum apar din 5 în 5 minute și solicită oprirea campionatului. Acești oameni sunt precum hienele care mănâncă din resturile lăsate de către animalele de pradă, după ce acestea s-au îndestulat. Din păcate, asemenea persoane care au crescut într-un regim în care minciuna și tupeul au primat în obținerea unor foloase nemeritorii, nu se pot debarasa de aceste obiceiuri.


Considerăm că declarațiile unor foste glorii împlicate în acest fenomen sunt total lipsite de FAIR-PLAY. Aceste declarații nu au cum să prevaleze în fața caracterelor adevărate care se călesc prin luptă! Acelora dintre ei care încă mai au asemenea metehne, le spunem că acele timpuri au apus și nu fac altceva decât să cadă singuri în derizoriu. Le aducem aminte faptul că atunci când NOI am fost pe primul loc, am spus public în nenumărate rânduri că echipa campioană trebuie decisă pe teren indiferent de situație.

Am spus asta pentru ca am știut mereu că tricoul de campion nu poate fi pătat de minciuni, ipocrizie și lașitate! Un tricou de campion va fi mereu prea strâmt pentru asemenea persoane. ADN-ul campionilor NU se formează în birouri prin vorbe, ci prin fapte! Se călește prin lupta cot la cot cu adversarul. Suntem conștienți că e greu pentru unii să înțeleagă ce înseamnă să fii campion! (...) Am condus acest campionat atâta vreme și am respectat competitorii. Avem dreptul să cerem respect, pentru ceea ce am dovedit pana acum!


Opriți-vă! Sunteți penibili! Suntem prea puternici! Nu putem fi doborâți atât de ușor! Nu în ultimul rând dorim să mulțumim Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal pentru întreg sprijinul oferit, dar și suporterilor noștri, tuturor cluburilor și persoanelor care ne-au transmis mesaje de susținere și încurajare în aceste momente!

ȘTIREA INIȚIALĂ


Partida dintre FCSB şi CFR Cluj, programată pentru sâmbătă seară, de la ora 21:00, a fost amânată, urmând a fi reprogramată. Momentul a venit cum nu se poate mai prost pentru ambele echipe. CFR Cluj se află în plină luptă pentru titlu, cu CSU Craiova, care avea un punct avans în fruntea clasamentului, înaintea duelului de duminică, de la ora 19:30, împotriva lui FC Botoşani, în timp ce FCSB așteaptă finala Cupei României, miercuri, cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Fostul antrenor „feroviar” Sorin Cârțu, foc și pară pe CFR!

Sorin Cârțu (64 de ani), președintele rivalei CS Universitatea Craiova, nu a fost de acord cu amânarea partidei FCSB – CFR Cluj. Conducătorul „juveților” a criticat aspru decizia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), dorind „să vadă dacă Păun e negativ după 48 de ore”. „Dacă este negativ, ei (CFR – n.r.) rămân cu amânarea”, s-a plâns Cârțu, fost antrenor la CFR.


„Din punctul meu de vedere, le avantajează pe amândouă echipele decizia (pe CFR și FCSB – n.r.). De ce nu se aşteaptă să vedem care e rezultatul testelor de la CFR şi finala Cupei să se amâne, să se joace finala pe 30 iulie? Noi dăm drumul la campionat şi ne conduce DSP-ul? Păun e bolnav? Ceilalţi cum sunt? Negativi? Joacă, mă! Păun, tu nu joci la meciul ăsta, dă-te deoparte! Așa trebuia procedat!”, a criticat președintele CSU Craiova.

CFR Cluj, echipă „izolată” la București

La recomandarea Ligii Profesioniste de Fotbal, CFR Cluj nu a călătorit cu avionul, trenul sau autocarul înapoi spre Cluj-Napoca. Echipa a rămas la Mogoșoaia pentru încă o săptămână, de preferat cu componenții lotului cazați câte unul în cameră. Duminică dimineață, elevii lui Dan Petrescu au efectuat testul rapid PCR pentru coronavirus, rezultatele urmând a fi comunicate cel târziu luni dimineață.

Fotbaliștii campioanei României se află izolați în cameră și nu au voie să iasă. De asemenea, ei nu se pot antrena nici măcar în sala de forță. În mod normal, clujenii nu se pot antrena fără să aibă în prealabil un acord cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, deși în cursul zilei de astăzi au apărut zvonuri conform cărora CFR a programat un antrenament, potrivit Gazetei Sporturilor.

Vineri, vor fi efectuate alte teste de COVID-19, iar dacă totul este în regulă, trupa lui Dan Petrescu se va deplasa la Cluj-Napoca, pentru meciul de duminică împotriva lui FC Botoșani. Între timp, potrivit presei centrale, Adiță Păun se simte mai bine, urmând a fi transferat la un spital din Cluj-Napoca cu o ambulanță specială, doar la dorința clubului. De precizat, că „feroviarii” nu au publicat niciun punct de vedere oficial până la momentul redactării articolului.

Ministrul Sănătății: Fotbalul de Liga 1 merge mai departe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iaşi, că poartă discuţii cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pe tema cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus înregistrate la echipele din Liga 1. El a afirmat că meciurile din primul eşalon fotbalistic se vor disputa în continuare, cu excepţia celor în care sunt implicate echipe afectate de COVID-19.

„Noi avem discuţii cu ministrul Sportului. În aceste momente, toate echipele care au identificaţi jucători pozitivi la testul coronavirus, s-au întrerupt acele meciuri, s-au amânat, celelalte urmând să se dispute în continuare. În zilele următoare, odată cu retestările acelor jucători şi celelalte echipe, vom vedea cum va decurge... Din câte ştiu eu, fiecare echipă îşi retestează jucătorii cu două zile înainte de meci. Aşa s-au depistat şi ultimele două cazuri”, a afirmat Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu își joacă postul cu FCSB! Neluțu Varga, negocieri secrete cu un fost mare fotbalist român?
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter