Sport

Primăria Cluj-Napoca întoarce spatele CFR-ului. O firmă din „epoca de aur” a clubului încearcă fără succes să vândă acțiunile

Primăria municipiului Cluj-Napoca refuză să se implice mai mult la clubul de fotbal CFR Cluj.

Primăria Cluj-Napoca întoarce spatele CFR-ului. O firmă din „epoca de aur” a CFR-ului încearcă fără succes să vândă acțiunile Primăria Cluj-Napoca întoarce spatele CFR-ului. O firmă din „epoca de aur” a CFR-ului încearcă fără succes să vândă acțiunile

Primăria municipiului Cluj-Napoca a primit din nou o informare privind posibilitatea cumpărării de acțiuni la Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de la acționarul Ecomax General Investments SRL (în faliment), conform adresei nr. 308995/30.06.2020.

În ședința ordinară de joia trecută, consilierii locali au respins în unanimitate, cu 21 de voturi „pentru”, în doar câteva minute, oferta transmisă de către compania în faliment, prin lichidator judiciar, privind intenția de vânzare a întregului pachet de acțiuni deținute la CFR.


Primăria nu este la primul refuz. A respins oferta și în 2018.

O decizie similară a fost luată și în noiembrie 2018, atunci când Consiliul Local a respins cumpărarea întregului pachet de acțiuni în sumă totală de 810.000 lei deținute de societatea în faliment la capitalul social al echipei de fotbal, la valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune.

Acțiunile stăpânite de fosta companie a cunoscutului om de afaceri Pászkány Árpád, reprezentată de lichidatorul judiciar AMTT Consult SPRL, au fost puse la bătaie conform atribuțiilor privind vânzarea bunurilor din averea debitoarei.


Ecomax, fondată în 1999 la Cluj-Napoca, firmă care se ocupa cu comerț de mașini, a înregistrat pierderi masive în ultimii ani de existență, iar în data de 16 aprilie 2016 a solicitat intrarea în faliment prin procedură simplificată.

Lichidatorul judiciar a trimis tuturor acționarilor, inclusiv Primăriei municipiului Cluj-Napoca, o ofertă în baza dreptului de preemţiune – drept de preferință pe care îl au asociaţii atunci când un asociat se retrage dintr-o societate, în dobândirea părților lui sociale sau a acțiunilor sale.


Un consilier local va reprezenta Primăria la Adunarea Generală a Acționarilor la CFR

Tot în cadrul ședinței din 2 iulie, consilierul local Rácz Levente (UDMR) a fost mandatat pentru a reprezenta interesele Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, care va avea loc la sediul societății (str. Romulus Vuia, nr. 23).

Adunarea este programată în data de 28 iulie 2020, ora 10:00 (prima convocare) și în data de 29 iulie 2020, ora 10:00 (a doua convocare). Tot Rácz va fi prezent și la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, în data de 28 iulie 2020, ora 11:00 (prima convocare) și în data de 29 iulie 2020, ora 11:00 (a doua convocare).


După ce a dominat autoritar campionatul, CFR Cluj a avut prestații oscilante după pauza lungă impusă de pandemia de coronavirus. Acest lucru pare că este cauzat de problemele de la nivelul conducerii și, cu toate că mulți jucători s-au ferit să vorbească despre acest subiect, Damjan Djokovici a recunoscut că jucătorii nu sunt plătiți la zi, sugerând că ar exista mai multe tensiuni la club din cauza banilor.

2,8 milioane de lei pentru „U” Cluj din bugetul local al municipiului

Chiar și în condiții dificile din punct de vedere economic, cauzate de impactul pandemiei de COVID-19, Primăria municipiului Cluj-Napoca și-a onorat obligația de susținere financiară pentru sectorul sportiv și alte domenii esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a Clujului.


În acest sens, în aceeași ședință de Consiliu Local, a fost alocată suma totală de 8.826.500 lei de la bugetul local, pentru asociațiile, federațiile și alte structuri care activează în domeniul sportului la Cluj-Napoca. Dacă administrația locală refuză să se implice mai mult la CFR, 2,8 milioane de lei merg în schimb la FC Universitatea Cluj.

„Sportul este și va rămâne o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, cu atât mai mult cu cât clujenii au confirmat în repetate rânduri că avem o comunitate care iubește și respectă sportul și care profită de marile evenimente găzduite, transformându-le într-o bucurie pentru întregul oraș”, este de părere primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, impresionat de Dan Petrescu: „Un antrenor EXTRAORDINAR, un om de AUR!”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter