Sport

Cât costă să devii acționar în Gruia? Mureșan, îndepărtat oficial din conducerea clubului

Consiliul de Administrație al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj a scos la vânzare acțiunile deținute de acționarul SC Ecomax General Investments SRL. Valoarea totală a pachetului stăpânit de societatea intrată în procedura de faliment se ridică la suma de 810.000 lei.

Consiliul de Administrație al SC Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a trimis o informare către Primăria Cluj-Napoca în 19 noiembrie, de asemenea, acționar, oferta formulată de SC Ecomax General Investments SRL, în faliment, de vânzare a întregului pachet de acțiuni în sumă totală de 810.000 lei deținute de societatea în faliment la capitalul social al SC Fotbal Cluj CFR 1907 SA  la valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune.

Acțiunile stăpânite de fosta companie a lui Pászkány Árpád, reprezentată de lichidatorul judiciar AMTT Consult SPRL prin Marius Maxim, sunt puse la bătaie conform atribuțiilor privind vânzarea bunurilor din averea debitoarei. Firma care se ocupa cu comerț de mașini a înregistrat pierderi masive în ultimii ani de existență, iar în data de 16 aprilie 2016 a solicitat intrarea în faliment prin procedură simplificată. Oferta de vânzare este adresată tuturor acționarilor de la clubul "feroviar", valoarea nominală fiind stabilită la 0,1 lei/acțiune.


Printre acționarii invitați să preia pachetul scos la vânzare la SC Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, reprezentat de Marian Băgăcean, președintele Consiliului de Administrație, se numără și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care deține însă acțiuni și la SC Fotbal Universitatea Cluj SA, vechea societate a "șepcilor roșii", intrată la rândul ei în procedura de faliment. Conform legii, o unitate administrativ-teritorială nu poate deține acțiuni din capitalul social, în mod simultan, la două sau mai multe societăți comerciale sportive pe acțiuni de la aceeași ramură sportivă, în speță fotbal.

În prezent, municipiul Cluj-Napoca deține acțiuni atât la SC Fotbal Cluj CFR 1907 SA, cât și la SC Fotbal Universitatea care se află în procedura falimentului.


Totodată, la adunarea generală din 13 noiembrie a acționarilor de la CFR s-a decis oficial revocarea mandatului de membru al lui Iuliu Mureșan în Consiliul de Administrație. "Mazilit" de la club la începutul lunii octombrie după debutul de sezon presărat cu scandaluri, fostul președinte al campioanei era în conducere încă de pe vremea când echipa aflată în Liga a 3-a își propunea să revină în elita fotbalului românesc.

Raymond Füstös

Ultimele Stiri
abonare newsletter