Sport

Adio titlu pentru U-BT Cluj! Federația Română de Baschet a înghețat sezonul și nu va acorda titlul de campioană

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate socotelile, iar U-BT Cluj, liderul la zi în campionatul masculin de baschet, este marea perdantă.

Adio titlu pentru U-BT Cluj! Federația Română de baschet a înghețat sezonul și nu va acorda titlul de campioană Adio titlu pentru U-BT Cluj! Federația Română de baschet a înghețat sezonul și nu va acorda titlul de campioană

Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au creat la începutul sezonului una dintre cele mai puternice echipe pe care U-Banca Transilvania Cluj le-a avut în ultimii ani. Pe malul Someșului au sosit jucători cu meciuri în Euroligă, dar și campionatele Italiei sau Spaniei, cele mai importante din Europa la ora actuală.

Totuși, U-Banca Transilvania nu a avut un sezon ușor și se afla la egalitate de puncte cu CSM Oradea în momentul în care meciurile de baschet au fost suspendate.


Tot parcursul clujeni a fost șters cu buretele după ce Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a constatat, marţi, imposibilitatea continuării Ligii Naţionale de baschet (masculin şi feminin) şi Ligii I - ediţia 2019/20 şi a stabilit anularea competiţiilor amintite cu clasamentele în vigoare la data de 8 martie 2020, fără decernarea titlului de campioană naţională.

Decizia va intra în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF şi Liga I posibilitatea de a-şi rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice.


Consiliul Director al FRB recomandă tuturor cluburilor participante în LNBM, LNBF şi Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanţii la activitatea sportiva, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

În Liga Naţională masculină, după ultimul meci, jucat pe 9 martie, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca ocupa primul loc, cu 33 puncte, urmată de CSM CSU Oradea, 33 puncte, BC CSU Sibiu, 31 puncte, etc.


La feminin, pe primul loc se afla campioana ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe, cu 27 puncte, urmată de vicecampioana CS Municipal Satu Mare, 24 puncte, FCC Baschet Arad, 23 puncte, etc.

U-Banca Transilvania Cluj a reușit totuși în actualul sezon să câștige Cupa României după un Final Four disputat la Cluj-Napoca. Trupa lui Silvășan a impresionat și în Europe Cup, acolo unde a ajuns în fazele eliminatorii.

abonare newsletter