Sport

Parfum de primăvară la Cluj! CFR răpune Celtic Glasgow, povestea europeană continuă!

CFR Cluj a reușit „micul miracol”, luându-și revanșa în fața lui Celtic Glasgow, în ultima etapă a Grupei E din UEFA Europa League. Scor final 2-0, iar „feroviarii” sunt în mult râvnita primăvară europeană!

Parfum de primăvară la Cluj! CFR răpune Celtic, povestea europeană continuă!, sursă foto: monitorulcj.ro Parfum de primăvară la Cluj! CFR răpune Celtic, povestea europeană continuă!, sursă foto: monitorulcj.ro

Fără presiune și având deja „biletele” pentru calificare în buzunar, Celtic Glasgow a venit oarecum într-o vacanță de Crăciun la Cluj-Napoca, iar asta s-a văzut și în prima parte a jocului din Gruia. Voia bună din centrul Clujului s-a mutat în tribunele arenei, acolo unde fanii scoțieni au legat deja o mică amiciție cu vișinii CFR-ului, cele două tabere întâlnindu-se deja pentru a patra oară în acest sezon.

Prima ocazie notabilă a meciului a purtat semnătura lui Omrani, care l-a luat la țintă pe Gordon dintr-o poziție ideală, după un un-doi excelent cu Traore (`18). Același Traore putea să deschidă scorul, însă lovitura sa de cap după centrarea veteranului Deac a trecut cu mult pe lângă poarta oaspeților (`36). Fără să forțeze câtuși de puțin ofensiva, elevii lui Neil Lennon puteau da totuși lovitura spre finalul primei reprize, însă execuția de la mare distanță a lui Johnston s-a scurs pe lângă stâlpul porții apărate de Arlauskis (`44).


Ce nebunie după pauză!

La 1-0 pentru Rennes împotriva lui Lazio în celălalt meci al grupei, „feroviarii” au ieșit mult mai deciși de la vestiare. Și ce debut de repriză secundă am avut în Gruia! Urcat în atac pentru un corner executat de Cipri Deac, Andrei Burcă a „perforat” poarta lui Gordon cu o lovitură sănătoasă de cap (`49). Imediat după, același Deac putea majora diferența, însă portarul lui Celtic s-a opus la șutul decarului (`51). Dacă nu a izbutit golul, veteranul din Gruia a reușit în schimb un nou assist! De data aceasta l-a servit pe Damjan Djokovic, care a reluat sigur, din 6 metri, sub „transversală” (`70).

Fără vreun motiv să alerge după egalare, Neil Lennon l-a aruncat în luptă și pe Karamoko Dembele, un puști de doar 16 ani, despre care cu siguranță vom mai auzi în viitor. La poarta cealaltă, neobositul Deac l-a încercat din nou pe Gordon, însă goalkeeperul lui Celtic a parat din nou (`79). Minutele s-au scurs încet, dar calm în favoarea gazdelor, „acoperiți” și de rezultatul din Franța, acolo unde Lazio a clacat în fața lui Rennes, eliminată prematur, scor 2-0.


Calificare memorabilă pentru CFR Cluj, care ajunge în primăvara europeană pentru a doua oară în istorie, după sezonul 2012-13. Cu patru victorii și 12 puncte, record absolut pentru o echipă din România, într-o grupă infernală cu Celtic, Lazio și Rennes, CFR Cluj închide gura criticilor și pune Clujul pe harta Europei!

CFR 1907 Cluj 2-0 Celtic Glasgow (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: cca. 11.500
Marcatori: Burcă 49, Djokovic 70
Cartonașe galbene: Camora 68 / Griffiths 71
Arbitri: Halis Özkahya - Ceyhun Sesiguzel, Ekrem Kan - Alper Ulusoy (toți din Turcia)
Observatori: Shmuel Shteif (Israel) / Gabriel Weiss (Slovacia)


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), M. Cestor, A. Burcă, M. Susic - E. Culio, M. Bordeianu, D. Djokovic (L. Aurelio 83) - B. Omrani (C. Golofca 74), L. Traore, C. Deac (O. Hoban 85) / Antrenor: Dan Petrescu

Celtic Glasgow (4-2-3-1)
C. Gordon - B. Bolingoli, N. Bitton, C. Jullien (K. Ajer 46), M. Bauer - O. Ntcham (cpt.), S. Robertson - M. Johnston (K. Dembele 72), L. Morgan (I. Bayo 67), S. Sinclair - L. Griffiths / Antrenor: Neil Lennon


CITEȘTE ȘI: Dan Petrescu, după victoria istorică cu Celtic: „Nu am desfăcut șampania, nu petrecem!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter