Sport

Dan Petrescu, după victoria istorică cu Celtic: „Nu am desfăcut șampania, nu petrecem!”

CFR Cluj a reușit să învingă din nou Celtic Glasgow, scor 2-0, însă cele două echipe merg braț la braț în primăvara europeană.

Dan Petrescu, după victoria cu Celtic: „Nu am desfăcut șampania, nu petrecem!”, sursă foto: monitorulcj.ro Dan Petrescu, după victoria cu Celtic: „Nu am desfăcut șampania, nu petrecem!”, sursă foto: monitorulcj.ro

Cu o echipă mult schimbată față de duelul din Scoția, formată din mai mulți jucători cu puține meciuri în picioare, Neil Lennon s-a declarat „puțin dezamăgit” de rezultatul din Gruia, însă pe deplin mulțumit de campania europeană. După ce tehnicianul scoțienilor a lăudat formația lui Dan Petrescu, a fost rândul „Bursucului” să comenteze rezultatul istorric obținut de „feroviari”. Iată ce au declarat „la cald” cei doi antrenori:

Neil Lennon, antrenor Celtic Glasgow


„Nu pot spune că nu sunt puțin dezamăgit, dar jucătorii care au intrat pe teren aveau nevoie de aceste minute. Per ansamblu, am avut un parcurs fantastic, sunt mulțumit. A fost un joc pozitiv, e de necrezut cum a jucat CFR, un joc de mare clasă! (...) Trebuia să ofer și jucătorilor mai tineri șanse, nu puteam să riscăm nicio accidentare. (...) La 16 ani și 9 luni, Karamoko Dembele avea nevoie de această experiență, e un adevărat talent, a fost un debut bun, a jucat bine.”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj


„N-am desfăcut nicio șampanie, poate au desfăcut fără mine. Am intrat în vestiar, i-am felicitat pe jucători și am plecat, este un rezultat fantastic. Din păcate pentru noi, nu avem timp să sărbătorim. Nu mă interesa scorul din celălalt meci, eram sigur că Lazio va câștiga. Prin minutul 80 mi-a spus cineva cât este scorul, atunci am spus că da, suntem calificați, deși nu eram complet sigur.

Sigur nu Celtic! (n.red. adversara din primăvara europeană). Nu ne gândim la transferuri, chiar dacă dăm peste echipe mai tari, de unde să luăm jucători? Nu avem noi bani, nu cred că vom găsi ce-mi doresc eu, dar, ca la orice club, vor fi plecări și veniri. (...) Tot timpul mi-am dorit să ajung într-un campionat puternic, dar ofertele ori erau din divizia secundă, ori de la echipe de pe ultimele poziții.


E o țară liberă, democrație, fiecare spune ce vrea. Dacă pierdem cu Astra, toată lumea ne va critica. Sigur, e un record în România, nimeni nu a reușit să facă ce am reușit în seara asta. Au demonstrat că sunt o echipă cu caracter, cu un spirit bun. Așa mi s-a dus vorba că sunt un antrenor defensiv, întrebați jucători câte antrenamente defensive am făcut! Interesul meu este să câștigăm.”

CITEȘTE ȘI: Parfum de primăvară la Cluj! CFR răpune Celtic Glasgow, povestea europeană continuă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter