Sport

"U" Cluj se alege cu un punct din meciul cu Rapid! Trupa lui Falub, la limita retrogradării

Universitatea Cluj a remizat, 1-1, pe terenul celor de la Rapid în etapa cu numărul 16 din liga secundă.

Universitatea Cluj s-a deplasat, duminică, pe terenul celor de la Rapid în etapa cu numărul 16 din Liga a 2-a, într-un meci din etapa cu numărul 16 din Liga a 2-a.

Cele două galerii s-au mobilizat exemplar pentru derby-ul etapei, iar în Regie au fost peste 5.000 de fani care au provocat o atmosferă de zile mari, dar și mici incidente. Peluza Șepcilor Roșii a fost însoțită de un grup numeros de fani dinamoviști, fiind cunoscută relația de prietenie dintre cele două galerii. Oaspeții din Regie au încercată să pătrundă la un moment dat în sectorul ocupat de fanii lui Rapid, dar intervenția jandarmilor a oprit o posibilă confruntare.


Pe gazon, Rapid a început mai bine și a dominat jocul steril, fără să pună mari probleme la poarta apărată de către Cosmin Dur-Bozoancă. Totuși, prima mare ocazie de gol a aparținut Universității Cluj în minutul 21. Gavra a centrat ideal în mijlocul careului, dar Taub a fost blocat în ultimul moent de Bonnin.

Ocazia clujenilor avea să fie răzbunată de Cătălin Hlistei în minutul 24 al partidei. Mijlocașul rapidist a reluat impecabil o centrare venită de la Ionuț Voicu și a declanșat fiesta în Regie. “U” Cluj nu s-a lăsat impresionată și a marcat în minutul 27 prin Alex Pop, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Totuși, clujenii au reușit să egaleze pe tabela de marcaj în minutul 33 după un gol înscris de către Dorin Goga cu o lovitură de cap.


Debutul reprizei secunde a propus o luptă oarbă între cele două echipe la mijlocul terenului, fără mari realizări pe gazonul modest din Regie. Pănoiu și Hlistei au avut două șuturi total ratate, în timp ce Alex Pop s-a zbătut fără mari realizări între fundașii Rapidului. Hlistei a avut în minutul 60 prima mare ocazie de gol a reprizei, dar execuția lui a fost prinsă cu siguranță de către Dur-Bozoancă.

Dorin Goga a ratat un minut mai târziu cea mai mare ocazie a meciului. Căpitanul echipei a scăpat singur cu portarul advers și din centrul careului a trimis inexplicabil pe lângă poartă. Jocul s-a încins serios după cele două ocazii, iar Roskopf l-a pus și el la grea încercare pe Dur-Bozoancă. Goalkeeper-ul celor de la Universitatea Cluj a avut o nouă intervenție magistrală în fața atacantului de la Rapid în minutul 66 al partidei la o fază în care Roskopf a scăpat din marcaj.


Jocul dintre cele două formații a scăzut în intensitate, iar ultimele 25 de minute au propus mai mult o luptă la mijlocul terenului. Falub a preferat să mute defensiv prin introducerile lui Kay și Guedj, în timp ce Pancu a mutat ofensiv, dar fără mare succes.

Duelul dintre cele două formații avea să se termine la egalitate, 1-1, iar situația este în continuare complicată pentru Universitatea Cluj. Echipa pregătită de Adrian Falub este pe locul 14, fiind la doar două punct distanță de CSM Reșita și Csikszereda Miercurea Ciuc, echipe aflate pe locurile retrogradabile. Trupa clujeană va evolua în runda următoare, miercuri, pe Cluj Arena împotriva celor de la Concordia Chiajna.


Rapid: Drăghia - I. Voicu (cpt.), Bonnin, Al. Iacob, Vadasis (Crețu  48’) - R. Lazăr, Pănoiu, Jorza (Dodoi 82’) - Labeau, Roskopf, Hlistei

Rezerve neutilizate: Al. Tătaru - Băjan, Catrici, Babaua, Djuric


Antrenor: Daniel Pancu

”U” Cluj: Dur-Bozoancă - Inacio Miguel, Art. Crăciun, Tiago Gomes - R. Takacs (Kay 73’), Ceitil, Dican, Taub – Gavra (Guedj 84’), Goga (cpt. (Pîrvulescu 88’), Al. Pop

Rezerve neutilizate: Tordai - , Telcean, Rafa Miranda, Burghele

Antrenor: Adrian Falub

Ultimele Stiri
abonare newsletter