Sport

CFR Cluj, înfrângere la limită în turul cu FC Astana. Când se joacă returul

CFR Cluj a pierdut manşa tur a partidei cu FC Astana din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, scor 1-0.

CFR Cluj a pierdut meciul tur cu FC Astana CFR Cluj a pierdut meciul tur cu FC Astana

Campioana României s-a adaptat rapid la terenul sintetic din capitala Kazakhstanului şi a avut prima mare ocazie de gol a meciului în minutul 7. Ovidiu Hoban a profitat de un ricoşeu fericit şi a trimis un şut puternic spre poarta lui Erich, dar puţin peste.

Juan Emmanuele Culio avea să iasă la rampă după doar patru minute când a reuşit să recupereze excelent o minge în preajma careului advers, însă şutul său a trecut puţin pe lângă poarta celor de la FC Astana.


Gazdele au oferit replică solidă în următoarele minute, iar Sigurjonsson şi Tomasov l-au pus la încercare pe Arlauskis. Portarul clujenilor a avut emoţii la primul dintre cele două şuturi şi a scăpat mingea în corner.

Adrian Păun a avut prima ocazie importantă în repriza secundă pentru CFR Cluj în minutul 50, dar execuţia lui a trecut peste poarta adversă.


Dorin Rotariu, românul din atacul celor de la Astana, a  ieşit la rampă şi a trimis un şut puternic de la aproximativ 30 de metri de poarta lui Arlauskis, dar fără mari emoţii pentru goalkeeperul clujenilor.

Păun a ratat o nouă  şansă importantă în minutul 64, atunci când execuţia lui a fost blocată de un adversar. Mijlocaşul lui Dan Petrescu a fost înlocuit după această fază de către Sebastian Mailat, cel care  nu a reuşit cel mai bun meci.


FC Astana avea să ofere lovitura de graţie în minutul 68. Fotbaliştii din Kazakhstan au executat prost un corner, dar mingea a ajuns în careul mic al lui Arlauskis, iar Evegeni Postnikov a împins mingea în poarta clujenilor din apropiere.

Dan Petrescu a mizat totul pe cartea atacului în ultimele 15 minute ale jocului şi l-a trimis în teren pe Mario Rondon, cel care l-a înlocuit pe Ovidiu Hoban. Sud-americanul a debutat astfel într-un meci oficial pentru campioana României.


Bilell Omrani a ratat cea mai mare ocazie pentru CFR Cluj în minutul 81 al jocului. Francezul din atacul clujenilor a fost servit ideal de Sebastian Mailat, dar execuţia lui plasată a trecut pe lângă poarta lui Erich, cel care părea să fie depăşit.

Astana a mai avut două şanse bune de a marca până la final prin Sigurjonsson şi Dorin Rotariu şuturile celor doi fiind apărate de fiecare dată de Giedrius Arlauskis.


CFR Cluj este obligată să marcheze cel puţin un gol în partida retur pentru a mai spera la calificarea în turul secund din Champions League. Formaţia din Gruia va primi vizita celor de la FC Astana, miercurea viitoare, pe 17 iulie, de la ora 21:00.

Până la meciul retur, CFR Cluj se va duela pe 13 iulie în prima etapă din Liga 1 Betano cu Poli Iaşi, într-un meci care se va disputa în Gruia.

Formaţia care se va califica mai departe din această dublă manşă se va duela cu israelienii de la Maccabi Tel-Aviv în runda următoare din Champions League.

FC Astana: Eric – Rukavina, Postnikov, Simunovic, Beysebekov- Tomasov (Janga 58’), Maevskiy, Sigurjonsson, Murtazayev (Mubele 86’)- Rotariu

CFR Cluj: Arlauskis- Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu (Luis Aurelio 90’), Hoban (76 ’), Culio – Deac, Omrani, Păun (Mailat 65’)

Etichete: fc astana cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter