Sport

Noua oră de sport, pentru un stil de viață activ: „Părinți, jucați-vă cu copiii!” Potec, Tófalvi, Dinu, Covaliu și Dedu la Cluj-Napoca

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) prezintă „Noua oră de sport”, o inițiativă implementată cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR), menită să le trezească copiilor și adulților interesul pentru un stil de viață activ.

„Noua oră de sport” dorește să deschidă porțile către un întreg univers al sporturilor, fiind un proiect prin care oricine este invitat să descopere bucuria de a face mișcare și beneficiile sportului.

Prima ediție a „Noii ore de sport” a avut loc, sâmbătă, în Parcul Central din Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Sports Festival. La întâlnirea cu clujenii iubitori de sport au fost prezenți Mihai Covaliu, campion olimpic la scrimă și actualul președinte COSR, Alexandru Dedu, multiplu câștigător al Ligii Campionilor la handbal și vicepreședinte COSR, Camelia Potec, campioană olimpică la înot și vicepreședinte COSR, Loredana Dinu, campioană olimpică la scrimă, respectiv Tófalvi Éva, de 6 ori participantă la Jocurile Olimpice de Iarnă la biatlon.


„Ne dorim să aducem cât mai mulți copii la sport, ca părinții lor să conștientizeze faptul că sportul este parte din viața copiilor, au această obligație să îi îndrume spre sport. Asta începând de la școală, de la ora de sport, să nu le mai dea scutiri, după aceea să ofere chiar ei un exemplu. Nimeni nu ne oprește să ieșim în parc să alergăm, să ieșim cu bicicleta, să mergem la o sală de fitness, variante sunt! Nu există scuze, așa cum am spus, cine își dorește să facă sport, găsește unde”, a declarat Mihai Covaliu, dezamăgit de faptul că nu sunt suficiente ore de sport în actualul sistem de educație.

„Când vei fi părinte, abia aștepți să-ți îndrumi copilul spre sport!”

Loredana Dinu și Tófalvi Éva au împărtășit și ele mici secrete din experiența lor, susținând o sesiune de antrenamente cu cei prezenți la eveniment. La fel i-a invitat și Camelia Potec pe cei care încă nu au învățat să înoate.


„Dacă ați venit aici într-o zi de weekend ca să faceți mișcare, înseamnă că sunteți pe drumul cel bun. Vă doriți să duceți un stil de viață sănătos, care vă va aduce doar beneficii pe viitor. Mișcarea poate fi grea pentru unele persoane, dar sunt ferm convinsă că, în momentul în care vei reuși să faci prima ora de mișcare și simți starea de după, o s-o faci și pe a doua, a treia, a patra! Importantă este perseverența, ușor-ușor îți dai seama că, prin mișcare, sport, trăiești mai bine, te simți mai bine, gândești mai limpede. Iar când vei da naștere unui copil, primul lucru pe care-l vei dori este să-ți iei copilul și să-l duci să facă mișcare!”, a punctat Camelia Potec.

„În concepția mea, joaca înseamnă mișcare. Plecând de aici, este foarte important ca părinții să se joace cu copiii, dar nu pe PlayStation. De aici pornește totul, în rest cred că ori nu ești informat, ori nu ești conștient dacă nu-ți dai seama că mișcarea este dătătoare de sănătate. Părinți, jucați-vă cu copiii, trimiteți-i să se joace mișcându-se! (...) Ar fi nemaipomenit dacă copiii noștri ar încerca cât mai multe sporturi, din fragedă copilărie. Du-te înoată, fă atletism, fă un joc sportiv, chiar de contact, unde îți place. Nu e vorba despre performanță, dar pentru părinte scopul este să aibă copilul sănătos!”, a precizat Alexandru Dedu.

Etichete: camelia potec
Ultimele Stiri
abonare newsletter