Sport

Visul lui Boc, pe jumătate împlinit: „Ați reușit să puneți din nou Clujul pe harta Europei!”

Dorința primarului municipiului Cluj-Napoca s-a împlinit pe jumătate: CFR Cluj și-a apărat titlul câștigat anul trecut și a devenit, pentru a cincea oară în istorie, campioana României.

Emil Boc și fostul finanțator de la CFR, Pászkány Árpád Emil Boc și fostul finanțator de la CFR, Pászkány Árpád

Încă de la începutul sezonului fotbalistic, Emil Boc a ținut să repete că are un mare vis pe plan sportiv: CFR Cluj să rămână campioană, iar „U” Cluj să promoveze în anul Centenarului pentru clubul studențesc. „Titlul e la Cluj anul acesta, nu-l mai duceţi în altă parte!”, afirma edilul în februarie, după ce dezvăluise că, în tinerețe, era unul dintre cei mai înfocați fani ai Universității, pentru care a și plâns în tribunele vechiului „Ion Moina”.

Dorința lui Boc s-a împlinit pe jumătate, duminică seară, atunci când CFR Cluj a învins CSU Craiova, distanțându-se decisiv de principala urmăritoare FCSB. Fiesta s-a dezlănțuit pe arena din Gruia la celebrarea celui de-al doilea titlu consecutiv, iar acum este rândul „Șepcilor roșii” să-i bucure pe clujeni cu promovarea în primul eșalon.


Dedicație de la primar pentru „feroviari”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a trimis o scrisoare deschisă vișiniilor prin care îi felicită pentru performanța atinsă în acest sezon de Liga 1.

Vă felicit, în numele comunității clujene, pentru performanțele excepționale obținute în acest sezon al Ligii 1 și pentru obținerea celui de-al 5-lea titlu de campioană din istoria clubului! Sunt impresionante dedicarea și efortul colectiv pe care l-ați depus pentru a păstra titlul în Gruia! Ați reușit să puneți din nou Clujul pe harta sportivă a Europei!


Datorită sportivilor ca dumneavoastră, tinerii noștri au ocazia să vadă la ei acasă în mod constant modele de perseverență și succes. Performanța acestei echipe clujene creează nu doar un exemplu pentru tinerii sportivi și suporterii care vă susțin cu emoție din tribunele stadionului Dr. Constantin Rădulescu, ci și un puternic simbol al identității locale, cu care orașul nostru se poate mândri.

Avem dreptul să visăm la un parcurs european de succes în următorul sezon, care să confirme că sunteți cea mai în formă echipă românească din Liga 1. Felicitări, CFR 1907 Cluj! Felicitări Campionilor! Mulțumim, băieți!”, se arată în scrisoarea semnată de Emil Boc, dedicată clubului feroviar.


Un obiectiv ratat, unul bifat, celelalte trei încă „în cărți”

„Ce minunat ar fi ca la Cluj să avem revenirea în prima ligă a lui „U” Cluj, câștigarea titlului național de către CFR, câștigarea titlului național și a Cupei României la baschet de către U-BT, câștigarea titlului național la fotbal feminin de către Olimpia Cluj! Sunt reușite pe care trebuie să le aplaudăm noi, clujenii, să fim alături de echipele noastre, oricare ar fi ele. Evident, nu-mi propun să împac suporterii, dar să ne respectăm în oraș, să ne susținem cu eleganță și entuziasm echipele, că e vorba de fotbal, baschet, handbal, nu contează”, preciza Emil Boc, la sfârșitul lunii martie.

Un obiectiv din cele enumerate de edil a fost deja scos de pe listă, U-BT Cluj-Napoca ratând calificarea în finala Cupei României. În această seară, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor întâlni în al doilea meci al semifinalelor Ligii Naționale băieții de la CSM CSU Oradea, bihorenii ieșind învingători în prima partidă, la capătul unei reprize suplimentare, 86-90.


În Superliga Feminină de Fotbal, Olimpia Cluj nu are adversar pe măsură nici în acest sezon. După 15 victorii și o singură înfrângere, fotbalistele sunt lidere detașate, cu 45 de puncte, la 15 „lungimi” distanță de locul secund ocupat de Fortuna Becicherecu Mic.

În sfârșit, cu patru etape înainte de finalul sezonului Ligii a 2-a, Universitatea Cluj este pe poziția a treia, loc de baraj, cu 72 de puncte, în spatele liderului Academica Clinceni (77 p.), respectiv Chindiei Târgoviște (76 p.). „Studenții” vor întâlni, joi, în deplasare, chiar pe Academica Clinceni, urmând apoi să dea piept cu Sportul Snagov (acasă), cu retrogradata CS Balotești (deplasare) și cu Pandurii Tg. Jiu, acasă, în ultima etapă, la capătul căreia speră să fie deja în prima ligă, fără a fi nevoiți să suporte focurile barajului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter