Sport

CFR CLUJ, CAMPIONII, CAMPIONII! „Valuri” ca la Rio în Gruia, trofeul suprem rămâne la Cluj!

CFR Cluj - CSU Craiova, 1-0! „Feroviarii” spulberă blestemul anilor impari și, după patru titluri cucerite în ani pari (2008, 2010, 2012 și 2018), pun mâna pe cel de-al cincilea trofeu de campioană a României. Moment istoric în Gruia: vișinii își apără titlul pentru întâia oară în existența de peste unsprezece decenii!

Ironii tăioase după eliminarea rușinoasă cu Dudelange. Antrenori schimbați la foc continuu. Trepidații la nivelul conducerii. Neliniște în vestiar, zvonuri scandaloase despre probleme financiare. Acuzații de arbitraje părtinitoare, acuzații de „amiciții”. Absolut nimic din toate acestea nu mai contează pentru suflarea vișine acum când, în pofida tuturor greutăților din acest sezon, CFR Cluj a devenit, din nou, campioana Ligii 1!

Parcă doar ieri fusese acel final de an competițional, cu victoria la limită împotriva Viitorului, 1-0, în urma căreia CFR își trecea în palmares cel de-al patrulea titlu din istorie. La aproape un an distanță, tot împotriva unui adversar incomod și tot în Gruia, „feroviarii” au repetat cu brio scenariul. De data aceasta împotriva Craiovei, cu mai puține emoții, dar cu o frenezie și mai pronunțată în tribune.


Debut furtunos și în tribune, și pe teren!

Păun și Culio, cu o dublă ocazie, ridică din nou spectatorii în picioare, abia așezați pe scaune după o coreografie de mare sărbătoare pe arena din Gruia (`3). Împinși de la spate de un public impecabil, elevii lui Dan Petrescu nu au rămas datori prea mult timp. După „alarma falsă” la golul anulat al lui Boli (`9), CFR deschide scorul, ironic, din penalty. Păun este tăvălit în careu de Kelic, Hațegan indică punctul cu var, iar veteranul Culio îl trimite în direcția opusă pe Pigliacelli (`12). După nici un sfert de oră și cu 1-0 pe tabelă, spectatorii cântă deja la unison „Campionii, campionii!”

Vișinii își sufocă adversarul, simțind momentul prost al trupei lui Papură, iar Bordeianu își încearcă norocul cu un șut violent de la distanță, respins însă spectaculos de goalkeeperul italian (`25). „Juveții” încep să miște abia în a doua parte a primei reprize, Andrei Cristea dezmorțindu-l pe Arlauskis, care pune excelent piciorul la un șut la firul ierbii al fostului vârf ieșean (`35).


„Valuri” în Gruia, ca pe Maracana

Cu un moral la fel de ridicat precum așteptările fanilor, CFR începe la fel de sus a doua repriză, trecându-și „în cont” al doilea gol anulat după o finalizare a lui Omrani (`48). Același Omrani reia defectuos o minge (`52), iar Craiova dă replica prin nou-intratul Fortes, care îl întinde pe lituanianul din poarta gazdelor (`55). Minutele se scurg încet, dar în favoarea „feroviarilor”, iar Țucudean, necăjit de atâta timp de accidentări, intră pe teren în uralele spectatorilor, încurajați de Peluza Vișinie să facă „valuri” ca pe marile stadione din America de Sud. Cu toate încercările disperate ale oaspeților, defensiva betonată a lui Petrescu rezistă pragmatic, iar publicul termină în picioare meciul care va avea un loc special în filele istoriei sportului clujean.

Cu o singură etapă rămasă de disputat din actualul sezon de play-off, CFR Cluj va avea parte de cea mai dulce și relaxată deplasare, tocmai în fieful marii rivale FCSB. Deși cu sacii în căruță, duelul cu bucureștenii va fi un test al supremației pentru băieții lui Petrescu, un succes pe Arena Națională urmând să confirme ceea ce nu a fost pus la îndoială în ultimii doi ani: CFR Cluj este echipa momentului în România!


CFR 1907 Cluj 1-0 CSU Craiova (1-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 13.000
Marcatori: Culio 12 pen.
Cartonașe galbene: Djokovic 34, Boli 71 / Donkor 36, Kelic 47
Arbitri: Ovidiu Hațegan - Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe - Marin Barbu
Observatori: Constantin Stătescu, Székely Zoltán

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), K. Boli, P. Vinicius, Cr. Manea - J. Culio, M. Bordeianu, D. Djokovic (O. Hoban 88) - A. Păun (V. Costache 61), B. Omrani (G. Țucudean 75), C. Deac Antrenor: Dan Petrescu


CSU Craiova (4-3-3)
M. Pigliacelli - M. Briceag, R. Kelic, I. Donkor (S. Acka 46), D. Radoslav - A. Cicâldău, M. Fedele, A. Mateiu (cpt.) - R. Baicu, A. Cristea (C. Fortes 52), Cr. Bărbuț Antrenor: Corneliu Papură

Ultimele Stiri
abonare newsletter