Sport

CFR Cluj - Astra Giurgiu, în semifinalele Cupei României

Primul meci din semifinalele Cupei României se va disputa la Cluj, în perioada 2-3 aprilie, urmând ca al doilea meci să fie disputat pe terenul echipei din Giurgiu, în perioada 23-25 aprilie.

Semifinalele Cupei României au fost stabilite. Liderul din Liga 1, CFR Cluj, va juca în penultimul act al competiţiei cu Astra Giurgiu, iar U Craiova o va înfrunta pe Viitorul Constanţa.

Finala competiţiei se va juca pe 2 iunie, pe un stadion care urmează să fie stabilit în perioada următoare.


În iunie 2018, finala Universitatea Craiova-Hermannstadt 2-0 s-a disputat pe Arena Naţională din Bucureşti.

Ultimele rezultate din Cupa României:
CFR Cluj - a câştigat cu 1-0 meciul disputat împotriva celor de la Sepsi
Viitorul - a trecut cu 3-2 de Hermannstadt
Astra - a învins-o cu 2-1 pe Dunărea Călăraşi
Craiova - a câştigat cu 3-0 meciul cu Miercurea Ciuc


U Craiova este deţinătoarea trofeului, CFR Cluj este campioana en-titre şi deţinătoarea Supercupei României, Astra deține locul al patrulea la finalul sezonului regular, şi Viitorul este fosta campioană care a prins play-off-ul pe ultima sută de metri.

Jocurile din cadrul semifinalelor se desfăşoară în sistem tur – retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur.


La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF.

CFR Cluj are în palmares patru cupe, echipa din Gruia câștigând Cupa României în sezoanele 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2015-16.

Ultimele Stiri
abonare newsletter