Sport

Anunț bombă. Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj. Salariu de două mil. euro pe sezon - FOTO

Anunțul făcut de MM Stoica în urmă cu o lună, cum că Dan Petrescu ar fi semnat deja cu o echipă din China, prinde contur.

Publicația chineză "Football" anunță că antrenorul celor de la CFR Cluj se întoarce în Superliga chineză după experiența de la Jiangsu Suning, scrie gsp.ro.

Acum, tehnicianul român s-ar fi înțeles cu Guizhou Hengfeng, formație înființată în urmă cu 13 ani care în prezent e pregătită de Gregorio Manzano.


La Guizhou, Dan Petrescu i-ar putea antrena pe spaniolul mario Suarez, croatul Nikica Jelavici și olandezul Tjaronn Chery, fotbalist trecut pe la QPR.

Potrivit ziare.com, Guizhou Zhicheng i-a oferit lui Dan Petrescu un contract pe următoarele două sezoane şi un salariu de două milioane de euro pentru fiecare an petrecut în China, adică de patru ori mai mult decât câştigă în Gruia.


Chiar dacă la nivel declarativ Iuliu Mureşan dă asigurări că fostul fundaş dreapta al Generaţiei de Aur va rămâne pe banca CFR-ului şi din sezonul viitor, adevărul este altul. Dan Petrescu a purtat deja primele negocieri cu emisarii clubului chinez şi le-a transmis acestora că va da un răspuns la finalul campionatului, când va şti dacă primul său an la CFR se va termina cu un titlu de campion al României sau doar cu locul al doilea.

Presa din China anunţă că cele două părţi au bătut palma şi că Dan Petrescu se va întoarce în superliga chineză, dar înţelegerea dintre Petrescu şi chinezi este că rundele finale de negociere se vor purta după finalul Ligii 1, asiaticii promiţând că, până atunci, nu se vor pune la masă cu un alt antrenor.


Petrescu ar urma să meargă în China după finalul campionatului din România. În acest moment Guizhou se află pe locul 15, având o singură victorie și 7 înfrângeri în 8 meciuri.

abonare newsletter