Sport

U-BT Cluj a ratat calificarea în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. "A fost un meci dezamăgitor"

Echipa U-BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la baschet masculin, după ce a fost învinsă de formația germană MHP Riesen Ludwigsburg, cu scorul de 88-77 (27-9, 19-26, 21-25, 21-17), miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în manșa a doua din turul secund preliminar al competiției.

Campioana României fusese învinsă și în prima partidă, cu 78-72, duminică, la Ludwigsburg.

Meciul de marți seara a început cum nu se putea mai prost pentru băieții lui Mihai Silvășan. Germanii au intrat în teren cu un tupeu de zile mari, au pus agresivitate în fiecare pas făcut pe parchetul Polivalentei și s-au bătut pentru fiecare minge, sufocând construcția echipei din Cluj.


Au rezultat multe mingi pierdute (nouă în primele zece minute), aruncări în criză de timp sau de spațiu cu procentaje, evident, slabe și parcă și norocul era de partea oaspeților, cărora și cele mai hazardate șuturi le-au intrat. Primul sfert s-a încheiat cu un halucinant scor 9-27, făcând mulți suporteri să se întrebe dacă mai este posibilă o revenire.

Și primele minute ale sfertului secund au decurs parcă la fel, însă defensiva clujeană a început să fie mai arțăgoasă, să iasă mai mult spre adversar, să încerce să pună jucătorii oaspeți să ia decizii într-o fracțiune de secundă, lucru care i-a incomodat vizibil. Încet-încet, și atacul a început să meargă, ba chiar și câteva aruncări de la distanță iar ecartul a scăzut de la 21 de puncte sub zece. Până la pauză, U-Banca Transilvania a recuperat 7 puncte și părea că meciul s-a echilibrat.


A treia secvență a fost una foarte intensă, astfel că cele două echipe au intrat repede în penalizare. Jucătorii noștri nu au fost foarte preciși de la linia de pedeapsă, însă au reușit să mai taie patru puncte din deficit, pentru a intra în ultimul sfert cu -7 (60-67). La care se adăugau cele șase puncte din meciul tur, astfel că ultimul sfert se anunța unul foarte dificil.

Cu două aruncări de trei puncte de partea lor și cu trei atacuri ratate de partea noastră în primul minut, germanii păreau că și-au ușurat mult munca. Primele puncte pentru U-Banca Transilvania au venit abia după două minute și jumătate, pe mâna lui Ousmane Barro, de la linia de libere. Calnicenco a mai pus două după o minge interceptată, la fel a făcut Barro și, cu trei minute jucate din ultima perioadă, diferența era din nou de șapte puncte.


Distanța s-a păstrat, însă timpul s-a scurs, iar pe final baschetbaliștii noștri au cedat. Germanii s-au impus și în al doilea meci, urmând să-i întâlnească în turul trei preliminar pe belgienii de la Basic-Fit Brussels.

La ''U'' au jucat Justin Gray 8 puncte, 3 recuperări, 1 pasă decisivă, Zeljko Sakic 6 p, 4 rec, 1 pd, Giordan Watson 15 p, 5 rec, 5 pd, Ousmane Barro 16 p, 6 rec, Vaidas Kariniauskas 1 rec, 2 pd, Andrei Calnicenco 2 p, 1 rec, Rolland Torok 4 p, 1 rec, Lasan Kromah 20 p, 3 rec, 3 pd, Alexandru Olah, Nandor Kuti 6 p, 1 rec, 1 pd.


Pentru oaspeți au evoluat Thomas Walkup 9 p, 4 rec, 1 pd, Dwayne Evans 18 p, 7 rec, 2 pd, Kerron Johnson 14 p, 5 pd, David McCray 2 p, 1 rec, Justin Sears 4 p, 4 rec, Niklas Geske 3 p, Adika Peter-McNeilly 17 p, 2 rec, 1 pd, Florian Koch, Adam Waleskowski 6 p, 4 rec, 3 pd, Elgin Cook 9 p, 3 pd, Johannes Thiemann 6 p, 1 rec.

Giordan Watson, jucător U-Banca Transilvania: ”Am început lupta puțin prea târziu... Antrenorul ne-a spus tot ce avem de făcut, dar nu am avut intensitatea necesară. Am avut și noi momente bune, dar a fost prea târziu”.


Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania: ”A fost un meci foarte dezamăgitor din punctul meu de vedere, aveam mari speranțe că putem întoarce rezultatul. Începutul jocului ne-a costat, am fost total nepregătiți, atât fizic, cât și mental și îmi asum asta. Nu am reușit să îi montez și să găsesc formula de start care să le dea forța necesară. îmi felicit echipa că nu a cedat și, repet, am sperat tot meciul să întoarcem calificarea!”

U-Banca Transilvania părăsește, așadar, Basketball Champions League, însă va continua parcursul european în faza grupelor FIBA Europe Cup. Echipa noastră va juca în Grupa E, urmând să își afle adversarele la finalul meciurilor de calificare din cele două competiții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter