Sport

Chiricheș nu va fi înlocuit cu un alt jucător în meciul României cu Muntenegru

Fundașul Vlad Chiricheș, care a părăsit vineri cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoaia din cauza unei accidentări la genunchi, nu va fi înlocuit cu un alt fotbalist în lotul României pentru partida cu Muntenegru, a anunțat antrenorul secund al primei reprezentative, Rudi Verkempinck.

"Nu va veni nimeni în locul lui Vlad Chiricheș. Avem patru fundași în lot. Dar el este un jucător foarte important în echipă, iar acum trebuie să aducem și mai multă energie în sânul echipei. Este o familie și l-am pierdut pe fratele nostru. Îl respectăm pe Chiricheș așa cum îi respectăm și pe ceilalți jucători accidentați, Pintilii sau Toșca", a spus secundul.

Fundașul se va întoarce la Napoli unde va efectua o artroscopie pentru a afla mai multe despre accidentarea la genunchi. "Chiricheș este un jucător foarte important pentru noi. Nu ne place ce s-a întâmplat, dar a fost nevoit să plece. Trebuie să vadă exact care este situația lui medicală. În trecut a avut accidentare la genunchi care a recidivat, iar acum este nevoie de investigații amănunțite. Așa că se va întoarce la Napoli unde va efectua o artroscopie și atunci vom afla mai multe și noi despre accidentare", a precizat tehnicianul belgian.


Rudi Verkempinck s-a arătat impresionat de calitatea jucătorilor tineri români și a menționat că staff-ul naționalei nu se uită la vârsta jucătorilor atunci când alcătuiește echipa. "Lucrez în fotbal de 25 de ani și sunt impresionat de calitatea jucătorilor tineri români. Nu doar Răzvan Marin, dar și Dorin Rotariu, Romario Benzar, toți sunt fantastici. Ei sunt viitorul. Dar noi nu ne uităm la vârstă când alcătuim echipa. Cei mai buni vor intra pe teren", a mai afirmat Verkempinck.

Echipa națională a României se află în cantonament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, iar astăzi dimineața va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18,00.


Prima reprezentativă a României întâlnește duminică, 4 septembrie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Muntenegrului, în prima partidă a campaniei de calificare la CM 2018.

Ultimele Stiri
abonare newsletter