Sport

U-BT a urcat pe primul loc la egalitate cu Oradea și Tg. Mureș

Echipa antrenată de Marcel Țenter a reușit dubla victorie cu campioana României, Steaua București.

După victoria pe care au realizat-o, pe teren propriu, sâmbăta trecută, scor 83-71, elevii lui Marcel Țenter au învins din nou formația Steaua București, scor 77-59, chiar la ea acasă.

Clujenii au controlat complet partida restantă din etapa a 5-a a Ligii Naționale. Primul sfert a fost închiat de către clujeni cu un avantaj de șase puncte, 20-14, și au rămas la conducere până la pauza mare după ce au mai marcat 18 puncte, față de 17 câte puncte au marcat bucureștenii în sfertul doi.


Și partea a doua a meciului a fost tot al clujenilor, sfertul trei fiind adjudecat cu scorul de 20-19, în timp ce ultimul sfert a fost cireașa de pe tortul partidei, clujenii câștigând cu 19-9, ducând scorul final la 77-59  (20-14, 18-17, 20-19, 19-9).

Cel mai bun marcator al clujenilor, Kydall Dykes, a declarat cele două victorii sunt extrem de importante pentru că echipele s-ar putea întâlni și în play-off-ul ligii. „Să o batem de două ori pe Steaua şi să avansăm în campionat este extrem de important. Pentru că am putea să ne întâlnim din nou în play-off şi să ne luptăm pentru titlu”, a spus Kyndall Dykes.


Cătălin Baciu, cel care a marcat în acest meci 13 puncte pentru clujeni, a afirmat că îi dedică victoria antrenorului secund, fostul coleg de panou, Mihai Silvășan, care și-a sărbători și ziua de naștere. „A fost un meci foarte greu, adversarul nostru a fost foarte motivat, şi-au foarte mult să câştige acest meci, mai ales după înfrângerea de la Cluj. Am muncit mult în această seară, ne-am făcut treaba şi am câştigat. Dedicăm această victorie antrenorului secund, Mihai Silvăşan, cu ocazia zilei de naştere!”, a declarat Cătălin Baciu.

Din cele şase meciuri rămase de disputat, patru sunt pe teren propriu, cu BC Timişoara, Energia Târgu Jiu, Phoenix Galaţi şi BC Mureş, în timp ce partidele cu BCM Piteşti şi SCMU Craiova vor avea loc în deplasare.


Următorul meci al echipei U-BT va avea loc marţi, de la ora 19:00 în Sala Sporturilor „Horia Demian”, împotriva echipei BC SCM Timişoara.

Înainte de play-off, va urma o a doua parte a sezonului, acolo unde participă într-un minicampionat primele şase echipe de la finalul sezonului regulat, cu punctele strânse până atunci, noutatea principală a acestui an competiţional.


Marcatori:
U-Banca Transilvania: Dykes 16 (9 recuperări, 3 pase decisive), Pasalic 16 (5 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepţii), Adamovic 15 (7 recuperări, 8 pase decisive, 2 intercepţii), Baciu 13 (4 recuperări), Kalnichenko 11 (4 recuperări, 3 pase decisive), Zigeranovic 4 (3 recuperări, 2 pase decisive), Jucan 2 (4 recuperări, 1 intercepţie), Torok (1 recuperare).

Steaua: Barac 13, Nicoara 11, Marinovic 11, Malesevic 11, Paul 1, Amis 4, Cooper 6, Galdikas 2.


Clasament LNBM:
1. CSM CSU Oradea 27
2. U-Banca Transilvania Cluj 27
3. BC Mureș Tg Mureș 27
4. CSU Atlassib Sibiu 26
5. SCMU Craiova 26
6. CS Dinamo București 25
7. CS Energia Tg Jiu 25
8. Steaua CSM Eximbank 24
9. CS Phoenix Galați 22
10. BCMU Pitești 20
11. BC SCM Timișoara 18
12. CS Gaz Metan Mediaș 18

Ultimele Stiri
abonare newsletter