Sport

Budo Gym Napoca va fi gazda celui mai mare stagiu de karate kyokushin de la Cluj-Napoca

Peste 100 de participanți din întreaga țară vor fi prezenți la cel mai mare stagiu internațional de karate kyokushin de la Cluj-Napoca unde invitat special va fi unul dintre cei mai importanți maeștri din lume.

În perioada 27-29 noiembrie, Budo Gym Napoca va găzdui stagiul de iarnă la care invitat special este instructorul Shihan Eduard Gabathuller 7 Dan din Elveția.

Este pentru prima dată când în Cluj-Napoca se organizează un stagiu de o asemenea anvergură de kyokushin karate cu un invitat care are 7 dani, afirmă organizatorii evenimentului.


Instructorul Shihan Eduard Gabathuller 7 Dan din Elveția este membru fondator IFK și antrenor al lotului național al Elveției. El a fost numit, la Cupa Mondială din Moscova, „cel mai bun arbitru”. În plan profesional Shihan Eduard Gabathuller este maior șef al poliției în regiunea de vest a Elveției, absolvent al Academiei FBI din SUA.

Potrivit organizatorilor, stagii de acest nivel nu a mai avut loc în Cluj, cel puțin pe IFK România. Numărul de participanți care vor fi prezenți este unul destul de numeros fiind practic cel mai mare stagiu care a fost organizat până în acest moment la Cluj-Napoca.


Președintele Clubului Sportiv Budo Gym Napoca, vicepreședintele IFK România, Viorel Tătar, a declarat că stilul de arte marțiale kyokushin karate este benefic mai ales copiilor. „Stilul acesta de arte marțiale este un stil de disciplină, un stil foarte bun mai ales pentru copii, începând de la cea mai mică vârstă, pentru că îi organizează foarte bine, îi ordonează foarte bine în gândire, îi motivează și și o parte foarte importantă pentru copii de vârstă mică, începând de la patru ani, este că deprind o motricitate foarte bună fizic și încet, încet încep focuseze, să învețe să se concentreze pe anumite tehnici, ceea ce îi ajută foarte mult la școală”, a spus Viorel Tătar.

Ultimul stagiu la Cluj-Napoca a avut loc în luna martie 2015, acesta fiind unul național cu invitat din România, dar acesta este primul stagiu internațional cu invitat din afara țării.


Clubul Budo Gym Napoca, clubul organizator, care numără peste 50 de sportivi va avea peste 40 de participanți la acest stagiu. Nivelul cel mai mare al sportivilor prezență va fi de 3 dani la acest iar dintre sportivii de la Cluj cel mai avansat va fi un sportiv de 2 dani.

Stagiul este deschis tuturor copiilor și adulților practicanți de Karate Kyokushin, indiferent de organizație. De asemenea vor putea participa și practicanți din alte stiluri de Karate Full Contact.


Locul desfășurării este Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și sala de sport a Școlii „Constantin Brâncuși”.

Programul evenimentului:
Vineri: Sala Polivalentă - ora 16-21 examen
Sâmbătă: Școala „Constantin Brâncuși” - ora 9-11, 15-17, 19-21 - stagiu
Duminică: Școala „Constantin Brâncuși” - ora 9-12 stagiu


Karate sunt stilurile de arte marțiale japoneze care înseamnă cu mâna goală. Din Karate fac parte mai multe stiluri de arte marțiale cum ar fi shotokan, kyokushin și altele. Kyokushin înseamnă, în traducere, ultimul adevăr sau adevărul suprem. Stilul kyokushin se diferențiază față de celelalte pentru că este un stil de disciplină. Kyokushinul, dacă ne referim strict la luptă, este singurul stil full contact fără protecție. În acest sport se pune foarte mult baza pe disciplină, pe pregătire fizică și mentală. Este un stil de arte marțiale ofensiv dar este construit în special pentru apărare, nu pentru atac. Cea mai mare luptă nu este cea cu adversarii ci cea cu tine însuți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter