Sport

Steaua și ASA Târgu Mureș vin la Cluj la începutul lunii decembrie

Campioana și vicecampioana României se vor deplasa la Cluj-Napoca, la începutul lunii decembrie, unde se vor întâlni într-un meci din etapa a 20-a a Ligii 1.

După incidentul de la clubul Colectiv controalele „la sânge” au dus la închiderea mai multor stadioane, printre acestea și cel al vicecampioanei României, Trans-Sil din Târgu Mureș.

În urmă cu doar o săptămână ASA Târgu Mureș a cerut conducerii Cluj Arena găzduirea meciului cu FC Viitorul care s-a încheiat la egalitate, 2-2. Acesta trebuia să fie ultimul meci pe care echipa mureșană în disputau „acasă” pe stadionul din Cluj-Napoca, însă nu au luat în considerare zilele libere legale și lucrările masive pentru reabilitatea stadionului până la ajungerea la standardele impuse de FRF și ISU.


Potrivit comunicatului postat de conducerea clubului mureșan, unul dintre cele mai importante partide al echipei din Târgu Mureș, cel cu Steaua, din etapa intermediară, care va avea loc miercuri, 2 decembrie, va avea loc toc la Cluj.

„În ultimele două săptămâni, clubul ASA Târgu-Mureș a derulat ample lucrări de reamenajare la stadionul Trans-Sil, conform normelor legale în vigoare. Aceste lucrări de reamenajare sunt finalizate și verificate de forurile abilitate. Pe lângă lucrările efective a fost nevoie și de o documentație voluminoasă care să ateste modificările și îmbunătățirile făcute la stadionul Trans-Sil. Iar aceste documentații au nevoie, la rândul lor, de avize din partea instituțiilor statului, conform legii. Din motive care ne depășesc, documentele solicitate nu vor putea fi avizate într-un termen care să garanteze desfășurarea următorului joc pe teren propriu. Această situație este influențată și de cele două zile libere oficiale (luni, 30 noiembrie și marți, 1 decembrie), dar și de obligativitatea clubului organizator de a anunța localitatea de desfășurare a unei partide din Liga 1, conform ROAF, cu minimum 7 zile înainte de disputarea jocului respectiv. Având în vedere cele prezentate mai sus, ne vedem în situația de a fi obligați de a organiza partida din etapa a XX-a a Ligii 1 Orange, dintre ASA Târgu-Mureș și Steaua București, tot la Cluj-Napoca, pe stadionul Cluj Arena, miercuri, 2 decembrie, ora 20.30.”, a scris conducerea clubului mureșan pe site-ul oficial.


Această partidă ar putea aduce venituri substanțiale pentru Cluj Arena care în acest moment se află într-o situație destul de delicată administrativ dat fiind faptul că se așteaptă foarte mulți suporteri ai celor două formații la reeditarea meciului din Super Cupa României, atunci când formația antrenată pe atunci de Dan Petrescu a câștigat în fața echipei antrenate de Mirel Rădoi cu scorul de 1-0.

În acest moment cele două echipe o duc extrem de rău, Steaua neavând stadion stabil unde să se antreneze, iar ASA cu probleme financiare.


În clasament cele două formații se situează la diferență de 3 puncte, Steaua fiind pe locul 4, cu 30 de puncte, în timp ce ASA se află pe ultimul loc din Play-Off, cu 27 de puncte.

Până atunci, cele două echipe mai au de disputat un meci, în acest weekend, Steaua primind vizita formației Astra Giurgiu, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, echipă aflată pe primul loc în clasamentul Ligii 1, la diferență de 4 puncte de Viitorul și Pandurii, în timp ce ASA Târgu Mureș va întâlni, în deplasare, echipa de pe locul 10, Poli Timișoara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter