Sport

Victoriile continuă

În a doua zi la competiția inter-universitară „EuroRoma”, handbaliștii clujeni au reușit trei victorii, prima împotriva francezilor cu 25-6, cea de a doua cu 17-4 contra turcilor, iar la ultima impunându-se cu 15-8 contra unei alte echipe franceze.

Sunt foarte fericiți, atât referitor la rezultatele acumulate, precum și pentru faptul că pe durata meciului au avut tot sprijinul de la spectatorii din sală. „Toată lumea s-a mișcat bine, am făcut un meci foarte bun, dar ce m-a impresionat a fost faptul că am avut parte de aplauze venite din partea fiecărei echipe care se afla în sală. Cred totuși că finala de mâine va fi reeditarea celei de anul trecut și sperăm să ieșim din noi victorioși, să ne păstrăm trofeul”, a declarat Vlad Breazu, unul dintre jucători.

Jucătorii de tenis de masă au obținut locul III, Anita Kaloz cu Gyorgy Szilard oprindu-se în semifinală, fiind învinși cu 3-0 la simplu, și urmând ca în ultima zi să aibă loc meciul la dublu mixt. Nu sunt supărați din cauza locului, dar îşi doresc o nouă șansă. „Nu consider că a fost un meci greu, am pierdut pentru că așa a fost să fie. Totuși, sperăm ca astăzi să ne întâlnim cu ei în finală să ne putem lua revanșa”, a spus Anita Kaloz. Bianca Bîltac, jucătoarea de tenis de câmp, a obținut rezultate excepționale la simplu, acumulând trei victorii din trei, împotriva reprezentantei din Abu Dhabi cu 6-0, celei din Praga 1 și Praga 2 cu 6-4. La dublu, alături de partenerul ei, Alex Furtună, au reușit o singură victorie din trei, contra jucătoarei de tenis din Abu Dhabi, iar celelalte două împotriva reprezentaților din Praga le-a pierdut cu 1-6, respectiv 2-6.


Înotătorul Paul Borbilean a câștigat o medalie de aur, una de argint, de două ori locul IV și tot de atâtea ori locul V.

Voleibalistele de la Universitatea Babeș- Bolyai au câștigat cu detașare împotriva fetelor de la Madrid cu 2-0, cu același scor reușind să se impună și în fața voleibalistelor din Praga. Echipa își doreste foarte tare să câștige și sferturile, ca pe urmă să se califice în semifinală, iar apoi în finală. „Ne-am integrat frumos în acest turneu studențesc, în care echipa noastră de voleibaliste neprofesioniste s-au mobilizat și am reușit să ne calificăm în sferturi. Sperăm totuși să câștigăm și sferturile de azi”, susține antrenorul Ducu Mureșan.


Laura Popescu, locul II la mondiale, singura atletă care luptă pentru prestigiul Universității, a luat locul II la proba de o milă. Nu este supărată că nu a luat locul I, deoarece este conștientă că nu a fost proba ei, iar celelalte fete care au participat s-au pregătit doar pentru aceasta: „Am fost fruntașă până la 1400 m, însă nefiind proba mea, adversara care m-am învins a avut resurse. Eu am încercat să îi țin piept, însă m-a învins în ultimele secunde, totuși am apreciat faptul că am avut parte de galerie venită din partea gazdelor”.

Articol de Laura Ciobaniță, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter