Sport

România a pierdut și a doua partidă în fața Irlandei cu scorul de 44-10, la Cupa Mondială 2015 din Anglia

Naționala de rugby a României a fost învinsă de Irlanda cu scorul de 44-10 (18-3), duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, într-un meci din Grupa D a Cupei Mondiale 2015, găzduită de Anglia și Țara Galilor.

„Stejarii” au suferit al doilea eșec la Cupa Mondială, după 11-38 cu Franța, unul asumat încă dinaintea competiției, totuși.

Irlanda a obținut, cum era de așteptat, și punctul bonus ofensiv, grație celor șase eseuri, dar și echipa antrenată de Lynn Howells a marcat un eseu, prin Ovidiu Tonița.


Irlanda a condus cu 18-3 la pauză și s-a desprins abia după ce România a rămas în inferioritate numerică, Csaba Gal primind cartonaș galben în minutul 61, la scorul de 25-3.

Pe lângă eseul lui Ovidiu Tonița (78), Florin Vlaicu l-a transformat (79), iar Valentin Calafeteanu a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă (11).


Pentru Irlanda au reușit eseuri Tommy Bowe (19, 62), Keith Earls (29, 44), Rob Kearney (65) și Chris Henry (74), patru transformate de Ian Madigan (21, 45, 63, 75), care a adăugat și două lovituri de penalitate (8, 18).

Antrenorul echipei de rugby a României, galezul Lynn Howells, a declarat că obiectivul „stejarilor” la Cupa Mondială 2015 este obținerea a două victorii în ultimele lor două meciuri. „Obiectivul nostru la această Cupă Mondială este obținerea a două victorii în ultimele meciuri, ceea ce ne-ar asigura calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, ceea ce ar permite echipei ca timp de patru ani să se dezvolte, să crească. Din meciurile jucate cu Franța și Irlanda am învățat foarte multe lucruri, care, pe viitor, ne vor ajuta să progresăm”, a spus Howells. Tehnicianul a subliniat că pentru România urmează acum „o semifinală și o finală”.


Legat de prestația „stejarilor” în meciul cu Irlanda, pierdut cu 10-44, Howells a apreciat felul în care au luptat jucătorii români. „Întotdeauna e important să marchezi un eseu și, așa cum am văzut și în meciul cu Franța, eseul este o recompensă pentru efortul echipei. Sunt încântat pentru jucători că până la urmă munca lor a fost răsplătită. Felul în care au luptat și sperat până la final îmi dă speranțe pentru meciul următor”.

Singurul eseu al „stejarilor” a fost reușit pe finalul partidei de Ovidiu Tonița, cel care participă la cea de-a cincea Cupă Mondială a carierei (la fel ca samoanul Brian Lima și italianul Mauro Bergamasco).


Howells a mai spus că Irlanda este „o echipă completă”, poate chiar cea mai bună echipă din Grupa D, în care se află și vicecampioana mondială Franța.

Galezul crede că Irlanda va învinge Franța în meciul direct din 11 octombrie, de la Cardiff: „Irlanda are un joc mai complet decât Franța, este mai dotată pentru a merge mai departe”.


Meciul Irlanda - România a stabilit și un nou record mondial de spectatori la o partidă de la Cupa Mondială: 89.267.

În clasament, Irlanda a urcat pe primul loc, cu 10 puncte (2 jocuri), urmată de Franța, 9 p (2 j), Italia, 4 p (2 j), Canada, 1 p (2 j), România, 0 p (2 j). Următoarele meciuri din grupă vor fi Franța - Canada (1 octombrie), Irlanda - Italia (4 octombrie), Canada - României (6 octombrie).

Au evoluat echipele:
Irlanda: Zebo - Bowe, Payne (Jackson, 58), Cave, Earls (Kearney, 64; Murray, 71) - Madigan, Reddan - Henry, Heaslip (O'Brien, 60), Murphy - Toner, Ryan (O'Connell, 65) - White (Furlong, 65), Strauss (Cronin, 60), Healy (McGrath, 54). Selecționer: Joe Schmidt.

România: Fercu - Apostol (Ioniță, 54), Kinikinilau, Gal, Botezatu - Wiringi (Vlaicu, 69), Calafeteanu (Surugiu, 69) - Macovei (Burcea, 69), Carpo, Lucaci (Van Heerden, 60) - Tonița, Popârlan - Paulică Ion (Țăruș, 54), Rădoi (Turașvili, 56), A. Ursache (M. Lazăr, 68). Selecționer: Lynn Howells.

Arbitru: Craig Joubert (Africa de Sud)

Cartonaș galben: Gal (61).

Înlocuire temporară: Earls cu Kearney (49-58).

Ultimele Stiri
abonare newsletter