Sport

Weekend agitat la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca cu palme, pumni și înjurături, plus poliție și salvare. FRH a cerut rapoarte

Mai multe incidente au avut loc weekendul trecut la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, la două turnee de handbal, în incidente fiind implicați antrenori, arbitrii și sesizată poliția.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca două turnee, primul, Memorialul „Tiberiu Rusu”, la care au participat echipele de handbal feminin, Corona Brașov, SCM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Alexandrion Cluj și CSM Bistrița, iar al doilea fiind Trofeul „Clusium”, un turneu de handbal mixt la care au participat nouă echipe din România.

Dacă la primul turneu amical, la meciul dintre Universitatea Cluj și HCM Râmnicu Vâlcea, echipă la care s-a transferat în această vară fosta jucătoare de la echipa clujeană, Mihaela Ani-Senocico, spectacolul s-a mutat din teren în tribune acolo unde soțul jucătoarei de la Râmnicu Vâlcea, Ioan Ani-Senocico s-a luat întâi la ceartă, după care la pumni cu soții antrenoarelor de la Universitatea Cluj, Mircea Petruș (soțul antrenoarei secunde, Rodica Petruș) și Cosmin (soțul antrenoarei Carmen Amariei), în cel de al doilea turneu care a avut loc la Cluj, la meciul dintre United Cluj și HT Planet, cei prezenți au solicitat intervenția poliției și cadrelor medicale după ce arbitrul meciului, Alexandru Petrean a fost lovit de un jucător alegându-se chiar cu o fisură de timpan.


Amalia Ciucă, persoana care a înființat echipa de handbal mixt United Cluj și care a pus bazele unui campionat de amatori încă din 2008, a declarat, pentru prosport.ro, că un handbalist i-a dat două palme arbitrului după ce l-a eliminat, acest lucru ducând și la reclamarea acestuia la poliție și pierderea meciului la masa verde.
„Meciul se juca pentru accederea în finală. Noi am început mai slab, fiind conduși la 3-4 goluri diferență, au mai fost și câteva faze controversate cu decizii luate numai împotriva noastră, dar totul a fost în regulă până la momentul care l-a avut în prim-plan pe colegul nostru. La un fault de joc care a părut mai dur din cauza forței disproporționate dintre cei doi, arbitrul a scos și i-a arătat cartonașul roșu. El s-a dus liniștit către arbitru, iar apoi i-a dat o palmă. Nu știu ce i-a răspuns, pentru că i-a mai dat o palmă. Meciul s-a oprit, noi am pierdut la masa verde, iar domnul arbitru l-a reclamat pe colegul nostru la Poliție. Regretăm ce s-a întâmplat, colegul și-a cerut scuze față de noi. A fost al 7-lea an la rând când am organizat această competiție, dar a fost și pentru ultima oară”, a declarat Amalia Ciucă.

Și alți colegi spun că arbitru a avut o atitudine total inadecvată și lipsită de profesionalism.
„Arbitrul a fost arogant și a luat decizii numai într-o direcție, deși anumite faze au fost flagrante. Prin minutul 5, Amaliei Ciucă i-a fost spartă gura, a fost nevoită chiar să iasă afară, dar arbitrul nu a fluierat nimic. I-a spus să meargă acasă dacă nu îi convine. După vreo 2-3 minute, colegul care a avut incidentul cu arbitrul a fost lovit peste mână, dar la fel, nu a dat decizie pentru United, ci doar i-a spus: „Dacă vrei, îţi aduc gheaţă!”. Apoi, o colegă a scăpat pe contraatac şi a dat semicerc, toată lumea din tribună râdea de el. Îşi bătea joc efectiv de noi şi atunci când încercam să obţinem nişte explicaţii ne transmitea: „Prea multe comentarii, poate vreţi să plecaţi acasă””, au susținut și alți colegi de la United Cluj, potrivit aceleași surse.


Presa prezentă la aceste evenimente nu a fost lipsită de incidente, un angajat al Sălii Polivalente adresând cuvinte vulgare și chiar scoțând cu forța din sală fotoreporterul care era prezent la ultimul meci al echipei „U” Alexandrion Cluj.

Din relatările celor prezenți la meciurile de la sala din Cluj, se pare că atât căldura de afară, cât și temperatura din sală care depășea cea de afară, senzația din interiorul sălii fiind una de saună, au fost printre factorii care au dus la incidentele petrecute weekendul trecut la Sala Sporturilor „Horia Demian”.


Federația Română de Handbal s-a autosesizat în cazul primului incident și a cerut un raport complet din partea observatorilor și arbitrilor, mai ales că în incident a făcut parte și antrenor de handbal care acum este liber de contract.

Ultimele Stiri
abonare newsletter