Sport

În cartierul Gheorgheni se va construi cel mai mare complex sportiv. Cel puţin așa promit Liviu Dragnea și Gabriela Szabo

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi cel al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, au semnat, ieri, un acord prin care MDRAP va investi 103 de milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017.

Din cele 52 de obiective, 18 sunt destinate sportului de performanţă, iar 34 sportului de masă.

Pentru construirea celor 18 obiective destinate sportului de perfomanţă, valoarea investiţiilor se va ridica la 386,09 milioane lei (85,797 milioane de euro), în timp ce pentru obiectivele sportului de masă vor fi alocaţi 77,437 milioane lei (17,208 milioane euro).


Liviu Dragnea a declarat că se va implica în construirea unui complex sportiv şi cultural la Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni, care va fi folosit în cadrul programului „Cluj-Napoca, capitala europeană a tineretului - 2015”. „Am făcut o solicitare primarului Emil Boc, deorece Cluj-Napoca este capitală a tineretului 2015 şi l-am întrebat dacă vrea ca MDRAP să sprijine acest proiect cu o investiţie, urmând ca în cartierul Gheorghieni să realizăm un complex sportiv mai mare, cu bază sportivă şi care va susţine şi activităţile de tineret. Vor avea un amfiteatru în aer liber, săli de spectacole, terenuri de tenis, baschet, volei, piste de alergare şi alte sporturi specifice”, a explicat Dragnea.

Gabriela Szabo a afirmat și ea că, într-o corespondență cu primarul din Cluj Emil Boc, acesta din urmă i-a transmis că dispune de un teren pe care ministerul ar putea construi un complex sportiv, în cartierul Gheorgheni. „Am primit răspuns de la Primăria municipiului Cluj, i-am făcut o solicitare domnului primar Emil Boc, pentru că Clujul este în programul ”Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015”, şi i-am trimis o adresă chiar spre finalul anului trecut, în care l-am întrebat dacă doreşte ca ministerul să sprijine acest proiect cu o investiţie; domnul primar ne-a transmis că are terenul pe care să-l pună la dispoziţie şi acolo vom analiza un complex sportiv, complex mai mare, cu bază sportivă în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca şi care să susţină şi activităţile de tineret. Vor avea în componenţă şi un amfiteatru în aer liber, săli de spectacole, teren de tenis, de baschet, volei, pistă pentru alergare şi alte sporturi specifice”, a spus Szabo.


Pentru sportul de performanţă vor fi construite sau modernizate în țară cinci complexuri sportive, şase săli polivalente, şase bazine de nataţie, dintre care două de dimensiuni olimpice şi patru pentru polo, dar şi un patinoar artificial. Potrivit datelor prezentate de MDRAP, de aceste investiţii vor beneficia în total 3,9 milioane de cetăţeni.

Ministrul DRAP, Liviu Dragnea, a declarat că în 2015 vor mai fi aprobate documentaţii tehnico-economice pentru minimum zece obiective, acestea urmând să fie realizate de către MTS.


Bazinele de nataţie şi de polo vor avea o capacitate maximă de 800-1.000 de locuri şi vor respecta toate standardele actuale impuse de federaţiile internaţionale de specialitate.

Mai multe detalii despre baza sportivă şi de agrement din cartierul Gheorgheni, de pe locul fostului cartodrom citiţi AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter