Actualitate

După doi ani de “chinuri”, promisiuni noi legate de baza de agrement de 2 mil. euro

Pe locul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni va fi construită o bază sportivă şi de agrement.

În urmă cu aproape doi ani, primarul Emil Boc anunţa că pe locul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni va fi construită o bază sportivă şi de agrement, cu o suprafaţă totală de 9,4 hectare. Atunci, afirma că din bugetul pe anul 2013 vor fi alocaţi bani pentru construirea bazei sportive, urmând ca finalizarea acesteia să aibă loc în 2014. „E vorba despre propunerea Primăriei de a realiza o baza sportivă şi de agrement pe locaţia fostului cartodrom, astfel încât să oferim Clujului o bază sportivă modernă de agrement, cu utilităţi diverse, precum practicarea unor sporturi, fotbal, baschet, tenis de masă, atletism, dar şi realizarea unui skate-park, a unui patinoar, a unui perete de escaladări şi o pistă de atletism. Suprafaţa pe care propunem realizarea acestei baze sportive este de 9,4 hectare toată în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca”, explica Emil Boc, în februarie 2013.

La doi ani de la anunţul respectiv, proiectul a ajuns la etapa licitaţiei pentru executarea lucrărilor de construcţie. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, în această perioadă se pregăteşte licitaţia.“Este sigur 100% că proiectul privind construirea unei baze sportive şi de agrement în cartierul Gheorgheni se află pe lista priorităţilor Primăriei Cluj-Napoca pe anul 2015. Nu ştim deocamdată dacă va fi finalizat anul acesta”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


În luna iulie, proiectul ajunsese la etapa de proiectare, după ce în primăvară, firma Civitas Proiectare câştigase proiectul cu o ofertă de 93.000 lei, faţă de 535.000 lei cât estimase Primăria Cluj-Napoca.

Costul total al realizării bazei sportive şi de agrement este de aproximativ 2 milioane euro. Termenul estimat pentru realizarea construcţiei propriu-zise este de şase luni.


Din totalul suprafeţei de aproape 94.000 mp, suprafaţa verde totală (gazon, pădure) va fi 64.735,50 mp. Finanţarea investiţiei se va face din fonduri de la bugetul local şi din alte surse constituite potrivit legii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter