Sport

România susține primul amical după revenirea lui Iordănescu pe banca tehnică

Selecționerul României, Anghel Iordănescu susține că la meciul cu Danemarca va da șansa mai multor jucători să se afirme pentru a vedea cu cine va merge mai departe.

Selecționata de fotbal a României va susține mâine, pe teren propriu, de la ora 20:30, un meci amical în compania reprezentantei din Danemarca. Pentru meciul de marți seară, Anghel Iordănescu anunță schimbări în echipa de start. „Cu Danemarca mă interesează și rezultatul, dar vă anunț că vor fi și schimbări în echipă. Vreau să dau șansa și altor jucători. Să-i văd pe toți cei cu care plec la drum. Consider că trebuie să continuăm procesul de selecție, acesta fiind un obiectiv pe termen scurt. Avem jucători noi în lot. Mihai Roman debutează și îi urez o carieră deosebită, sper ca și el să își dorească acest lucru și să impună selecția la națională. Mă mai gândesc la Pușcaș, Bicfalvi și Mitrea, că nu au debutat încă. Vă dați seama ce ar însemna pentru ei. Petre Grigoraș nu credea nici el că-l sun pentru a-l chema pe Mihai Roman, vă imaginați cum s-a simțit băiatul…”, a spus oficialul naționalei.

Selecționerul echipei naționale vrea revanșa cu Danemarca și să urce naționala cât mai sus în clasamentul FIFA. „Nu vreau să-mi stricați ziua prin aducerea aminte a acelui meci ciudat de pe nisip. Va fi un amical cu o echipă care conduce grupa ei de calificare, cu jucători de la echipe puternice. Sincer, vreau să-l bat pe Olsen pentru că suntem prieteni. Vreau și o revanșă după acel joc de care tot pomeniți, dar mă gandesc mai mult la noua noastră echipă națională, să se obișnuiască să joace din ce în ce mai ofensiv. Cu Danemarca vizăm un rezultat pozitiv, pentru că o victorie ne-ar putea urca în clasamentul FIFA, iar acest detaliu e de luat serios în seamă. Naționala a fost mereu iubită. Cred în această echipă și cred că se poate, printr-o performanță mare, să construim iar o nouă mare echipă”, a afirmat Iordănescu.


Naționala de fotbal a României va susține contra Danemarcei meciul cu numărul 656 din palmaresul său general. Tricolorii au până acum un bilanț de 292 victorii, 164 egaluri, 199 înfrângeri, cu un golaveraj de 1089-847. În partidele de pe teren propriu, 270 la număr, s-au înregistrat 167 de victorii, 55 de egaluri, 48 de eșecuri, cu un golaveraj de 585-273. În deplasare, din 315 partide, 99 au fost victorii, 90 egaluri, iar 126 eșecuri, restul întâlnirilor având loc pe teren neutru.

abonare newsletter