Sport

Campionii României la baschet 3x3 au fost premiați

Premierul Victor Ponta i-a premiat, miercuri, la Palatul Victoria, pe membrii echipei masculine de baschet a României câștigătoare a primei ediții a Campionatului European de baschet 3X3.

Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu, Vasile Ștefan au primit câte 10.000 de lei și titlul de maestru emerit al Sportului. „Vreau să îi felicit pe cei patru campioni. Ne cunoaștem de foarte mult timp, dar cred că niciunul dintre noi n-ar fi crezut vreodată că la baschet, la o formă de baschet, România va avea vreodată privilegiul de a avea campioni europeni. E un vis pe care nicio generație de antrenori sau de jucători nu l-au avut cu adevărat, cu atât mai mare este succesul lor”, a declarat prim-ministrul la ceremonia acordării premiilor.

El a anunțat că va încerca să relanseze întrecerile la baschet între licee. „Vreau să profităm de acest succes (...) ca să încercăm împreună cu Ministerul Educației să reconstruim un lucru pe care eu l-am prins, fiind mai bătrân decât ei, și anume competiția între licee. Întotdeauna e dificilă din punctul de vedere al asigurării infrastructurii când e vorba de baschetul clasic, dar sunt absolut convins că putem împreună cu ministerul Educației și cu autoritățile locale să construim în toate liceele din țară un teren de baschet 3 la 3, unde mii și mii de tineri să joace baschet 3 la 3 și câțiva dintre ei să meargă la turnee cât mai importante și să reușească să ne reprezinte”, a afirmat prim-ministrul.


Echipa masculină a României, formată din Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, a câștigat duminică seară prima ediție a Campionatului European de baschet 3x3, după ce a dispus de Slovenia cu scorul de 18-16, în finală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter