Sport

Contre dure în fruntea FR de box. Doroftei: „Eu vreau să avem un viitor în box, ei trăiesc momentul”

Disensiunile din conducerea FR de Box au atins un punct culminant miercuri, la ședința Biroului Federal, în care președintele Leonard Doroftei a părăsit sala înaintea discuțiilor, iar vicepreședintele Vasile Câtea a primit prin vot dreptul de semnătură pentru a gestiona activitățile curente ale federației.

Doroftei, care i-a cerut demisia de onoare a lui Câtea pentru jignirile aduse, va analiza la rece situația creată și va lua o decizie în următoarele zile privind continuitatea sa în fruntea federației. „Vicepreședintele Vasile Câtea m-a jignit, pentru că i-am spus: ori pleci tu ori plec eu. I-am spus să-și dea demisia de onoare pentru jignirea pe care mi-a adus-o. I-am spus că nu pot lucra cu el, în condițiile în care mă jignește. Omul nu și-a dat demisia și atunci am renunțat eu. El este și consilierul ministrului, are și o funcție politică, și mi s-a părut urât, neonorabil ca un om ca el să facă lucrurile astea. Plus că jignea un om care a trezit lumea, care a arătat o imagine în box”, a explicat Doroftei pentru agerpres, motivele plecării din ședința Biroului federal.

Fostul campion mondial WBA susține că nu este vinovat de blocajele din federație și că le-a oferit de mai multe ori dreptul de semnătură atât vicepreședintelui Vasile Câtea cât și secretarului general Viorel Sima, dar aceștia din urmă au refuzat până la ședința de miercuri. „Nu este adevărat, astea sunt minciunile lui. De șapte birouri federale nu se face majoritatea și atunci de ce să stau acolo? Am lipsit și eu de la un birou federal, care nu a fost convocat de mine, președintele federației. De atunci încerc să strâng lumea să rezolvăm problemele și lumea nu se strânge. Ei îmi reproșează mie că nu fac ceva, păi dacă boxul e în situația asta e datorită lor. Ei au fost în box de mulți ani, pe când eu am făcut performanță. Eu i-am rugat de atâta timp, haideți dați semnătura altuia și eu mă ocup de imagine, că așa face un președinte. Nu e normal să vin de la Ploiești să semnez un act pentru 5 minute. Acum nu știu de ce Câtea a acceptat dreptul de semnătură. Înaintea i-am spus de atâtea ori și lui Câtea și lui Sima. Și când am început să întreb mai multe lucruri, am devenit deranjant”, a spus Doroftei.


Fostul campion mondial a adăugat că în cel mai scurt timp se va decide dacă va continua în postura de președinte al FRB: „O să iau și eu decizie, o să discut cu familia mea, cu prietenii. Am venit să ajut, am venit pentru performanță. Eu visez ceva, ei visează altceva. Eu vreau să avem un viitor în box, ei trăiesc momentul, treaba lor. Ce rost are să mai stau acolo? Am venit să ajut, nu am luat un leu, nu am avut pretenții la nimic și atunci pentru ce să stau, să pierd timpul. Ca să mă înjure unul sau altul? Ei s-au folosit de imaginea mea peste tot, la AIBA, la ministru, peste tot m-au băgat la înaintare. Eu am o afacere, vreau să stau cu copiii mei mai mult. Nu am venit să supăr sau să deranjez pe nimeni”.

Etichete: leonard doroftei
Ultimele Stiri
abonare newsletter