Sport

Un francez a câștigat turneul Futures de la Cluj

Francezul Mathias Bourgue, cap de serie numarul 2, a câștigat turneul Futures de 10.000 de dolari, Banca Transilvania Open 2014. Jucătorul din Hexagon a trecut de italianul Marco Bortolotti, scor 6-2, 6-1, în finala competiției găzduite de Winners Tennis Club.

Un francez de 20 de ani a triumfat la turneul Futures de la Cluj. Este vorba de Mathias Bourgue, care ocupă în acest moment locul 407 ATP. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost poziția 376, pe care a ocupat-o în septembrie 2013. Până în prezent, francezul a disputat cinci finale de turneu Futures în carieră, dar a câștigat doar două.

A câștigat cu stil

În finală, Bourgue l-a învins pe italianul Marco Bartolotti, al cincilea favorit al competiției. Francezul s-a impus cu 6-2, 6-1, după un joc perfect în care și-a dominat adversarul de la prima până la ultima minge.


Doi cehi, învingători în proba de dublu

În proba de dublu, ultimul act a fost adjudecat t de perechea Jan Kuncik/Dominik Suc din Cehia, capi de serie numărul 2. Cei doi tenismeni au trecut de perechea română Andrei Apostol/Teodor Leahu, scor 6-4, 6-1. Kuncik are 21 de ani și s-a aflat la prima sa finală de Futures din 2014. Actualmente ocupă locul 874 ATP, la simplu, și pozitia 691 în clasamentul de dublu. În întreaga sa carieră de jucător profesionist, Kuncik a jucat șase finale de turneu Futures, câștigând două dintre ele (2013). Toate finalele jucate au fost la dublu. De cealaltă parte, Suc are 23 de ani și este un jucător foarte bun de dublu. Acesta ocupă locul 737 ATP la simplu și poziția 320 la dublu, în ierarhia mondială. Dacă la dublu are o singură finală disputată până în prezent, Suc a jucat nu mai puțin de 15 finale de turnee Futures în ultimii ani, câștigând șapte din ele.

Ciorcilă, eliminat în sferturi

Patrick Ciorcilă a fost la doar două mingi distanță de calificarea în semifinalele turneului. Clujeanul a fost învins în sferturi de spaniolul Oriol Roca Batalla, cap de serie numărul 1, scor 2-6, 6-3, 7-5. „Îl urmăresc pe Patrick Ciorcilă jucând tenis încă de când avea 8 ani. A fost cea mai bună evoluție a lui de până acum. Determinarea și concentrarea lui, la vârsta de 17 ani, au fost de-a dreptul impresionante, reușind să-și domine clar adversarul în multe momente, deși Batalla este mult mai bine clasat. Patrick a jucat exact cum știe el mai bine, a dat dovadă de maturitate, cu un forehand foarte bun și scurte distrugătoare”, a declarat Lucian Boldor.


„În primul set, câștigat de el cu 6-2, Patrick a fost ca un tăvălug peste spaniol, iar acest lucru s-a văzut în reacțiile nervoase ale lui Oriol Roca Batalla. Totuși, în setul al doilea, ibericul a schimbat jocul și a apelat la toate tertipurile pe care un jucător profesionist le are la îndemână pentru a se impune. Și a reușit să egaleze situația la seturi (6-3). Decisivul a fost extrem de spectaculos, iar jucătorul nostru a fost din nou foarte matur, reușind să revină de la 0-2 și să ducă scorul chiar la 5-3. Totul a stat în două mingi de meci, pentru ca Patrick să joace în semifinale. Spaniolul a recuperat, a fost 5-4, moment în care au apărut problemele la coapsa piciorului drept pentru Patrick. Chiar și așa, acesta a vrut să ducă meciul până la final, deși a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului. Din păcate, adversarul lui Patrick a speculat momentul dificil prin care trecea Patrick și a reusit să se impună cu 7-5”, a adăugat directorul turneului.

10.000 de dolari a fost valoarea premiilor totale a turneului Futures de la Cluj.


 

Etichete: franta tenis
Ultimele Stiri
abonare newsletter