Sport

Planuri mărețe la „U”: „Tradiția și istoria acestui club ne obligă să fim cât mai sus". Când e programată reunirea

Mihai Teja s-a întâlnit cu Florian Walter pentru a discuta despre viitorul Universității Cluj. Obiectivul „șepcilor" în sezonul următor va fi clasarea între primele zece echipe ale campionatului. În 2 ani, „studenții” promit să se bată la cupele europene.

Universitatea Cluj a evitat retrogradarea pe ultima sută de metri. „Studenții” și-au asigurat matematic prezența în Liga I abia în penultima etapă, când au reușit să smulgă o remiză pe terenul celor de la FC Brașov (0-0). Atingerea obiectivului le-a dat aripi „alb-negrilor”. Jucătorii formației ardelene visează chiar la cupele europene în sezoanele viitoare. Mihai Teja e însă cu picioarele pe pământ. Tehncianul e conștient că trebuie să formeze o echipă competitivă pentru a-i scuti de fani de noi emoții privind menținerea pe prima scenă a fotbalului românesc. „Ne dorim mai mult, e un proiect serios la «U» Cluj. Ne dorim să avansăm în clasament, ne dorim locuri mai bune, poate o clasare în primele 10 echipe ale campionatului. Obiectivul va fi însă salvarea de la retrogradare şi la anul. Uşor-uşor, vrem să dăm şi suporterilor mândria pe care o au. Tradiţia şi istoria acestui club, ataşamentul acestor suporteri minunaţi ne obligă să încercăm să fim cât mai sus în clasament”, a declarat Teja la Dolce Sport.

„Aveam o datorie morală față de Walter”

Sub comanda lui Teja, Universitatea a strâns 36 de puncte, dintre care 11 victorii, 3 egaluri și 9 eșecuri. Munca tehnicianului a fost apreciată chiar de șefii Stelei, care l-au dorit pe banca „roș-albaștrilor” după plecarea lui Laurențiu Reghecampf la Al Ahli. Teja a preferat însă să rămână la Cluj, Florian Walter fiind cel care l-a convins să ia această decizie. „Nu se poate spune că am refuzat Steaua, nu neapărat. S-a activat acea clauză, prin care mi se prelungea automat contractul cu «U» Cluj, dacă salvam echipa de la retrogradare. N-am avut niciun contact cu oameni din conducerea Stelei. Am aflat din mass-media şi de la unele persoane că sunt pe lista lor. Eu aveam oricum o datorie morală faţă de domnul Walter, care mi-a oferit şansa extraordinară de a antrena în Liga 1. Mi-am dorit să continuăm acest proiect împreună”, a punctat Teja.


Nu e de acord cu schimbarea sistemului competițional

Mihai Teja va avea însă o misiune infinit mai dificilă în sezonul viitor. Șase echipe vor retrograda la finalul campionatului, unul care va avea doar 14 formații începând cu ediția 2015/2016. Primele 8 cluburi se vor duela în play-off, iar ultimele 6 în play-out. „E destul de greu să schimbi sistemul. Eu am fost în campionatul Belgiei, știu ce înseamnă să joci cu play-off și cu play-out. Meciurile din play-out nu sunt atractive. Nu mai vin suporterii la stadion, totul se focalizează pe play-off și o să fie destul de greu pentru fani. Nu mi se pare o idee bună”, a subliniat Teja, potrivit DigiSport.

Se reunesc luni

„U” Cluj îşi va relua antrenamentele luni, 16 iunie. „Studenții” se vor pregăti pe plan local, urmând ca în 23 iunie să plece într-un cantonament în Austria, care se va încheia pe 7 iulie. În stagiul de la Tullnerbach, „alb-negrii” vor juca cinci sau şase partide amicale, adversarii urmând să fie anunţați în perioada următoare. După revenirea la Cluj, universitarii vor continua antrenamentele pentru primul meci oficial din noul sezon, programat în nou-înfiinţata Cupă a Ligii, pe 18 sau 19 iulie.


11 este locul pe care l-a ocupat „U” Cluj în sezonul recent încheiat

abonare newsletter