Sport

Meciul revanșei! „U" Cluj vrea cele 3 puncte în duelul cu Dinamo

„U” Cluj a pierdut cu 0-6 în Ștefan cel Mare, dar vrea să-și ia revanșa față de suporteri în disputa de sâmbătă.

Universitatea Cluj se află în fața unui nou test dificil. „Șepcile roșii” dau piept cu Dinamo, echipă care și-a manifestat intenția de a se clasa pe un loc ce duce într-o cupă europeană. Trupa lui Mihai Teja are nevoie disperată de puncte pentru a nu tremura până la final în lupta pentru salvarea de la retrogradare. „Studenții” ocupă doar locul 16 în clasament, însă cu o victorie în fața „câinilor” ar face un pas mare spre îndeplinirea obiectivului.

„Luptați ca în meciul cu Astra!”

Clujenii au însă un as în mânecă în disputa cu trupa lui Flavius Stoican. Vlad Munteanu cunoaște foarte bine formația bucureșteană. Actualul administrator special al clubului ardelean a evoluat la Dinamo în perioada 2000-2006 și 2011 și e dispus să ofere informații prețioase lui Mihai Teja despre fosta sa echipă. De altfel, nici Teja nu e străin de Dinamo. Tehnicianul clujenilor a activat ca antrenor secund la gruparea din Ștefan cel Mare, cu care a cucerit și un titlu de campion în 2006/2007. „Băieții au arătat că atunci când joacă două reprize pot să facă diferența și să câștige în fața unei echipe mai bine cotată, cum a fost cazul Astrei. Ar fi fost un meci mai special pentru mine dacă eram pe teren, dar așa îl voi urmări din tribune alături de Ionel Dănciulescu. Sperăm să vedem un joc civilizat, frumos, iar băieții noștri să-și continue serie de victorii obținute pe teren propriu”, a transmis Vlad Munteanu.


Apel către fani

Universitarii speră să aibă și publicul de partea lor. „În 2014, am câștigat doar o finală, mai avem foarte multe. Jocul cu Dinamo e și el ca o finală pentru noi. Mă aștept să avem parte de o asistență pașnică, de o vreme frumoasă și de un rezultat favorabil nouă. Victoriile de acasă, dar și punctele obținute în deplasare sper să lea dea un imbold fanilor și să vină la meci”, a afirmat Munteanu, care nu crede că absența lui George Țucudeean se va resimți în jocul „câinilor”. „Nu stau într-un singur jucător. Sunt alți fotbaliști care pot să facă diferența pe teren în absența lui Țucudean. Pentru noi e important să ne vedem de jocul nostru, să fim concentrați la meci”, este avertismentul fostului dinamovist.

Sar în ajutorul copiilor cu handicap mintal

Universitatea Cluj a încheiat azi un parteneriat cu Asociația Hans Spalinger (AHS), care, de 10 ani, sprijină copii cu handicap mintal sever și/sau asociat. Parteneriatul se va concretiza, într-o primă fază, în promovarea asociației pe echipamentele jucătorilor (pe umărul mânecii drepte). „U” devine astfel prima echipă de fotbal din Transilvania care urmează exemplul Barcelonei și joacă cu numele unei asociații umanitare pe tricouri. „Ne-a impresionat determinarea acestor oameni, faptul că nu renunță și cred până la capăt în acești copii La fel cum un căpitan luptă pentru echipa sa, așa și acești copii luptă pentru dezvoltarea lor, un lucru care ar trebui să ne motiveze pe noi toți’, a transmis Vlad Munteanu.


AHS are în îngrijire 20 de copii. Majoritatea dintre ei provin din centre de plasament, iar alții provin din familii care se zbat pentru a le asigura tratamentele deloc accesibile de care aceștia au mare nevoie. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter