Sport

Eșecul cu Steaua a agitat apelele în tabăra CFR-ului! Miriuță, în pericol de demitere!

CFR Cluj rămâne fără victorie în 2014 și după confruntarea cu Steaua. Formația din Gruia a cedat cu 0-1 în fața campioanei României, eșec care a învolburat apele în tabăra „vișiniilor".

La finalul jocului, Vasile Miriuță și-a revărsat nervii pe Arpad Paszkany, care i-a dat de înțeles că ar putea fi demis dacă nu bate pe Steaua. „Nu am venit să dau teste la CFR. Teste dă fiica mea la școală. Am venit să fac performanță aici. Sper să fiu lăsat”, a tunat tehnicianul.

CFR nu se regăsește nici sub comanda lui Vasile Miriuță. Jocul formației din Gruia șchioapătă în continuare, lucru sesizabil și în partida cu Steaua. Feroviarii au ținut piept campioanei doar în prima repriză, când și-au creat câteva ocazii de a înscrie. Temător, în actul secund Miriuță s-a mulțumit să se apere și să închidă culoarele „militarilor”. Tactica tehnicianului a fost una falimentară. Alex Chipciu a profitat de slăbiciunile din defensiva clujeană și a înscris golul victoriei, pe final de joc, după o fază creată tot de el (’83).


„Performeri” la cartonașe roșii

Mai mult, CFR a încheiat partida cu un om în minus, după ce Ammari a fost eliminat de Cristian Balaj. Algerianul a văzut două cartonașe galben într-un singur minut. Primul pentru un fault din spate asupra lui Latovlevici și al doilea pentru proteste. A fost al treilea meci la rând, când trupa din Gruia termină un duel în inferioritate numerică. Monroy și Gabionetta au dat primii startul la eliminări. Mijlocașul adus de la Ceahlăul a primit direct cartonașul roșu în meciul cu Vaslui, în timp ce brazilianul a fost eliminat cu Viitorul.

În pericol de demitere

Amenințat cu demisia de către Arpad Paszkany, Vasile Miriuță a răbufnit la finalul confruntării. „Am venit să fac performanță și dacă voi fi lăsat, voi face performanță. Cu alții care vor, nu cu din ăștia care au burta plină. N-am venit să dau teste. Doar fiică mea dă teste la școală. Dacă voi fi lăsat, se poate face o echipă foarte frumoasă, cu jucători crescuți aici la CFR”, a tunat Miriuță.


Reacția nervoasă a tehnicianului nu a fost trecută cu vederea de către șefii clubului. Conducerea „vișinie” ia în calcul demiterea băimăreanului.

„Trebuie o reconstrucție la echipă”

De gura tehnicianului nu au scăpat nici nou-veniții Chanturia și Ammari, care au dezamăgit cu Steaua. „Am făcut o primă repriză bună, cu toate că Steaua a avut o posesie mai bună. În actul secund, ei au câștigat jocul la mijlocul terenului, iar schimbările pe care le-am făcut nu au adus un plus în jocul nostru. Așteptam mai multe de la Chanturia și Ammari. Regret foarte mult că l-am scos pe Negruț de pe teren. La meciul următor, veți vedea mai mulți tineri în echipă. Ammari va suporta consecințele pentru că a fost eliminat”, a susținut Miriuță, care și-a luat gândul de la cupele europene. „Am pierdut meciul pe o greșeală pe care nu ai cum să o faci. Noi am jucat pentru noi, nu am ajutat Steaua. Ne-am dorit să scoatem un rezultat bun. Păcat că am pierdut, puteam să obținem măcar un egal. E foarte greu să ne gândim la cupele europene. Trebuie să se facă o reconstrucție în jurul lui Felgueiras, Cadu, Camora, jucători care au ajutat CFR-ul. Vreau fotbaliști cu burta goală, ambițioși”, a transmis fostul antrenor al Ceahlăului.


Echipele de start:

CFR Cluj: Felgueiras - Maftei, Cadu, Piccolo, Camora - Djokovic, Rui Pedro (’58 Velayos) – Maah (’73 Ammari), Negruț (’46 Chanturia), Deac – Ogbu

Steaua: Tătărușanu - Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici - Pintilii, Prepeliță (’81 Piovaccari) – Popa (’90 Iancu), Stanciu (’65 Keșeru), Tănase – Chipciu


 

 


 

abonare newsletter